Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2021: Οι διοργανωτές στήνουν χώρους και στην Ευρώπη γιατί, όχι, δεν θέλουν zoom!

στα 10

Οι παραγωγοί της 93ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ γυρίζουν την πλάτη στη λύση των zoom συνδέσεων! Kαι δίνουν λεπτομέρειες για το πώς θα στηθεί η τελετή και το κόκκινο χαλί...

Oscars 2021: Οι διοργανωτές στήνουν χώρους και στην Ευρώπη γιατί, όχι, δεν θέλουν zoom!

Μόλις χθες, το ρεπορτάζ του Hollywood Reporter έλεγε ότι Ακαδημία και παραγωγοί της 93ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Οσκαρ (Τζέσι Κόλινς, Στέισι Σερ και Στίβεν Σόντερμπεργκ) θα έπαιρναν πίσω την απόλυτη απόφασή τους για μία αυστηρά δια ζώσης τελετή. Μετά την κατακραυγή στα social media για την επιμονή για glam εν διαμέσω πανδημίας, έμοιαζε ότι η Ακαδημία θα επέτρεπε τις συνδέσεις με zoom.

London & Paris "hubs" Σε χθεσινή zoom (πόσο ειρωνικό!) σύνδεσή τους με τους υποψηφίους, οι Κόλινς, Σερ και Σόντερμπεργκ ανακοίνωσαν ότι επιμένουν: δε θέλουν μία on line τελετή.Ταυτόχρονα όμως ομολόγησαν ότι δεν είχαν δώσει αρκετή σκέψη με το τι θα γίνει με τους υποψηφίους που έρχονται από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η λύση που πρότειναν: στήνουν σε Λονδίνο και Παρίσι επίσημους χώρους για την 93η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ. Εκεί, θα υποδεχονται τους Ευρωπαίους υποψηφίους. Ποια θέατρα (ή άλλοι χώροι για events) θα είναι αυτά δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί. «Δεν έχουμε ακόμα κλείσει τις συμφωνίες» ομολόγησαν οι παραγωγοί.

Oscars Posters 2021

Επιπλέον διευκολύνσεις για όσους ταξιδέψουν στο LA Πάντως, οι παραγωγοί επέμειναν: όσοι έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στο Λος Αντζελες για την «κανονική» τελετή απονομής, να το κάνουν. Γιατί εκεί θα στηθεί το glam event. Αυτό βέβαια προϋποθέτει: επιπλέον μέρες διαμονής σε ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας, ανάλογα από που ταξιδεύει κανείς, κι αν έχει πετάξει πρώτη θέση ή όχι κι αν έχουν εμβολιαστεί.

Στον αντίλογο ότι αυτό προσθέτει ένα μεγάλο οικονομικό κόστος στους υποψηφίους, οι παραγωγοί απάντησαν ότι «δουλεύουν σκληρά για να βρουν το budget, ή να ενεργοποιήσουν τους χορηγούς τους, ώστε να ενισχύσουν όσους θα ταξιδέψουν στο Χόλιγουντ.

Επίσης, αντί για red carpet θα έχει στηθεί μία τελευταίας τεχνολογίας ομάδα rapid tests στην είσοδο.

union station 607

Union Station: Cocktail Party! Πάντως διαβεβαιώνουν ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός θα έχει την ατμόσφαιρα «cocktail party». Οπως εξήγησε ο Σόντεμπεργκ: «Δε θα είναι όλοι οι υποψήφιοι ταυτόχρονα στο χώρο. Οταν θα είναι οι κατηγορίες τους, θα βρίσκονται στην κυρίως αίθουσα και μετά θα μεταφέρονται σε δύο κοντινούς χώρους, όπου έχουν στηθεί για τα pre-show sκαι τα post-shows...»

Θα φορούν μάσκες επί σκηνής; «Θα το δούμε αυτό, δεν ξέρουμε ακόμα» απάντησε ο Σόντεμπεργκ σε υποψήφιο.

Και τι θα γίνει με το κόκκινο χαλί; «Θα υπάρχει ένα στήσιμο στους χώρους, αλλά όχι με την "παραδοσιακή" έννοια του red carpet.

Τι θα είναι το μόνο virtual; Το press room. Η παραδοσιακή «πράσινη τέντα» όπου περίμεναν οι δημοσιογράφοι τους νικητές για τις πρώτες δηλώσεις, τώρα θα είναι ένας χώρος με τους δημοσιογράφους να συνδέονται με zoom από τις χώρες τους.

Oscars Posters 2021

Τελικά η περίπτωση zoom αποκλείστηκε; «Προσπαθούμε να βρούμε τρόπους ώστε να το αποφύγουμε ναι» απάντησε ο Σόντεμπεργκ σε υποψήφιο. «Θέλουμε να κάνουμε κάτι τόσο εντυπωσιακό οπτικά (θα κινηματογραφήσουμε σε wide screen, 24 καρέ το δευτερόλεπτο, που κάτι τέτοιο θα μάς χαλάσει. Και μόνο το εισαγωγικό άνοιγμα της τελετής θα σας κόψει τα γόνατα!»

Περιμένουμε τις εξελίξεις.

Πάντως, με τις Χρυσές Σφαίρες και τα Grammy να συνάντησαν τις χαμηλότερες τηλεθεάσεις στην ιστορία τους, τα Οσκαρ έχουν απέναντί τους ένα πολύ μεγάλο στοίχημα: θα καταφέρουν να μάς πείσουν να τα δούμε φέτος; Χωρίς οικοδεσπότη, χωρίς (κανονικό) κόκκινο χαλί, χωρίς κοινό, χωρίς το μέγεθος της γιορτής, του glam, του πάρτι που μάς έχουν συνηθίσει;

Η 93η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου


Oscars 2021 | Χρυσές Σφαίρες, σωματεία, λίστες, βραβεία, προγνωστικά. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε στο δρόμο για τα Οσκαρ 2020, στην ειδική ενότητα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

Oscars Posters 2021