Buzz

Η τελετή απονομής των Οσκαρ του 2021 θα γίνει στις 25 Απριλίου

στα 10

Δύο μήνες μετά μετατίθεται η 93η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ.

Flix Team
Η τελετή απονομής των Οσκαρ του 2021 θα γίνει στις 25 Απριλίου

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αποφάσισε τελικά να μην ακυρώσει τα φετινά Οσκαρ αλλά να τα μεταθέσει δύο μήνες μετά, με τελική ημερομηνία της απονομής την 25η Απριλίου - ανήμερα της Κυριακής των Βαΐων για την Ελλάδα.

Οι ταινίες που μπορούν να συναγωνιστούν μπορούν να έχουν βγει στις αίθουσες από την 1η Ιανουαρίου του 2020 μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου του 2021, η αίτηση συμμετοχής για τις ειδικές κατηγορίες έχει σαν ημερομηνία λήξης την 1η Δεκεμβρίου 2020, ενώ για τις γενικές κατηγορίες η τελική ημερομηνία είναι 15 Ιανουαρίου του 2021.

Ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Ντέιβιντ Ρούμπιν κι ο Γενικός Διευθυντής Ντον Χάντσον δήλωσαν στο Variety:

«Για περισσότερο από έναν αιώνα, το σινεμά παίζει έναν σημαντικό ρόλο στο να παρηγορεί, να εμπνέει και να ψυχαγωγεί τον κόσμο, ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές του. Σίγουρα φέτος, ήταν μία από αυτές. Η ελπίδα μας είναι ότι επεκτείνοντας την περίοδο που μία ταινία θεωρείται κατάλληλη στην οσκαρική αναμέτρηση, αλλά και σπρώχνοντας και την ίδια την τελετή για λίγους μήνες, θα μπορέσουμε να προσφέρουμε την απαιτούμενη ανάεσα στους σκηνοθέτες για να ολοκληρώσουν και να προβάλλουν όσα ετοιμάζουν - το αντίθετο θα σήμαινε ότι τιμωρήθηκαν για κάτι που δεν είχαν, όπως και κανένας μας, κανέναν έλεγχο.»

«Ελπίζουμε ότι τα 93α Οσκαρ, καθώς και τα εγκαίνια του νέου μας μουσείου, θα σηματοδοτήσουν μία ιστορική στιγμή, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του σινεφίλ κοινού από όλο τον κόσμο. Γιατί το σινεμά μάς ενώνει όλους...»