Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Αυτή ήταν η τελετή με τη χαμηλότερη τηλεθέαση

στα 10

Μετά από ένα σερί βαρετών τελετών και με την αμηχανία της διάχυσης ενδιαφέροντος ανάμεσα στις ταινίες, η 88η Τελετή Απονομής των Οσκαρ σημείωσε ένα απογοητευτικό low. Κι όμως, από του χρόνου τα πράγματα θ' αλλάξουν.

Oscars 2016: Αυτή ήταν η τελετή με τη χαμηλότερη τηλεθέαση

Μπορεί η 88η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ να μας άφησε παραπάνω από ευχαριστημένους - συγκροτημένη, δυναμική, μ' εξαιρετικό τον Κρις Ροκ ως παρουσιαστή - όμως τα νούμερα φωνάζουν αποτυχία. Συγκεντρώνοντας 34,3 εκατομμύρια θεατές, η αναμετάδοση του ABC είναι η χειρότερη εδώ και 8 χρόνια και η τρίτη χειρότερη στην ιστορία του τηλεοπτικού θεσμού. Η χειρότερη στην ιστορία της τηλεοπτικής αναμετάδοσης παραμένει εκείνη του 2008, με οικοδεσπότη τον Τζον Στιούαρτ, όταν το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας κέρδισε το «No Country for Old Men» των αδελφών Κοέν.

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Οσκαρ 2016: «Spotlight» στην διαφορετικότητα

Αυτό το απογοητευτικό αποτέλεσμα, ωστόσο, δεν οφείλεται στον Κρις Ροκ, αλλά στα βάρη του παρελθόντος. Το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού για την τελετή των Οσκαρ είχε ούτως ή άλλως μειωθεί τα τελευταία χρόνια, οι εκάστοτε παρουσιαστές ανέβαζαν τις προσδοκίες και τις γκρέμιζαν με την απόδοσή τους. Επιπλέον, η φετινή χρονιά, όπως φάνηκε κι από το αποτέλεσμα των βραβείων, είχε μοιράσει τις προτιμήσεις και τους κοινού ανάμεσα σε περισσότερες ταινίες, το «The Revenant», το «Spotlight», το «Mad Max: Fury Road», συρρικνώνοντας τον δυναμικό πυρήνα των fans. Παρόλ' αυτά, η φετινή τελετή ολοκληρώθηκε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο για το πώς ο Κρις Ροκ χειρίστηκε το θέμα του ρατσισμού στο Χόλιγουντ, όσο και για την πυκνότητα της διοργάνωσης, οπότε η Ακαδημία περιμένει πολύ καλύτερα αποτελέσματα του χρόνου.

Για την απόλαυστη των στατιστικών, δείτε παρακάτω στοιχεία που συγκέντρωσε το deadline για την τηλεθέαση της τελευταίας 15ετίας αναμετάδοσης της οσκαρικής τελετής, σε συνάρτηση με τον παρουσιαστή και τον μεγάλο βραβευμένο της χρονιάς.

oscars stats 607

Για να ζήσετε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας - μπείτε στο live blog του Flix που μετέδωσε, με φωτογραφίες, videos, tweets και άμεση ανταπόκριση ολόκληρη την τελετή με λεπτομέρειες.

Διαβάστε ακόμη: