Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2021: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για κάρτες διαρκείας, εισιτήρια και online προβολές

στα 10

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας ετοιμάζεται για τη υβριδική του διοργάνωση από τις 22 Σεπτεμβρίου έως και τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2021: Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για κάρτες διαρκείας, εισιτήρια και online προβολές

Επαναλαμβάνοντας την περσινή επιτυχημένη του διεξαγωγή σε θερινούς κινηματογράφους της Αθήνας, συν online προβολές, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας επιστρέφει και στους φυσικούς του χώρους, τις αίθουσες Ιντεάλ και Δαναός, αλλά προσθέτει και αίθουσες και νέους χώρους διεξαγωγής για την 27η διοργάνωσή του, με την ανακοίνωση όλων των πληροφοριών που χρειάζεστε για να εξασφαλίστε μια «θέση» στις προβολές του.

Οι 27ες Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν στους φυσικούς τους χώρους, τις αίθουσες 12μηνης λειτουργίας Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Ιντεάλ, Δαναός και Τριανόν, αλλά και για πρώτη φορά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στα θερινά σινεμά Λαΐς - Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ριβιέρα, Σινέ Φλερύ και Στέλλα.

Στους κινηματογράφους 12μηνης λειτουργίας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Δαναό, Ιντεάλ, Τριανόν και Δημοτικό Θέατρο Πειραιά) η είσοδος, σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, επιτρέπεται σε όσους/-ες θεατές έχουν:

εμβολιαστεί ή
νοσήσει (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) ή
έχουν πραγματοποιήσει αρνητικό rapid τεστ αντιγόνου εντός 48 ωρών, σε περίπτωση που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Για την είσοδο των θεατών θα ελέγχεται:

το εισιτήριο
το πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης ή rapid τεστ και
ταυτοπροσωπία με επίδειξη ταυτότητας, διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης.


ΚΑΡΤΕΣ

Κάρτες Διαρκείας ΑμεΑ, Ανέργων, Διαπιστεύσεις | Η προπώληση των Καρτών Διαρκείας και η διάθεση των καρτών ΑμεΑ για το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας (22 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2021) ξεκινά από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Κάρτες Διαρκείας

Διατίθενται κάρτες διαρκείας των 5, 10 και 20 προβολών αξίας 25€, 45€ και 70€ αντίστοιχα μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων καρτών.

Οι κάρτες διαρκείας δεν εξαργυρώνουν εισιτήρια για τις ταινίες που θα προβληθούν διαδικτυακά στην πλατφόρμα του Φεστιβάλ
Οι κάτοχοι της κάρτας διαρκείας των 20 προβολών εξασφαλίζουν μία ατομική πρόσκληση για την Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλοι/-ες οι κάτοχοι καρτών 20 προβολών θα λάβουν τις αντίστοιχες ατομικές προσκλήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ( email) που έχουν δώσει κατά την αγορά της κάρτας διαρκείας τους.
Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας ΔΕΝ εισέρχονται στις προβολές με επίδειξη της κάρτας. Αρκεί η έκδοση εισιτηρίων μηδενικής αξίας με χρήση του κωδικού της κάρτας.

Προπώληση

Από Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 στις 12:00

Διαδικτυακά, στο viva.gr και στα φυσικά σημεία πώλησης στο Δίκτυο Καταστημάτων Viva (με κάρτα και μετρητά) και
τηλεφωνικά στο 11876 της Viva

Κράτηση

Κρατήσεις καρτών διαρκείας για αγορά με μετρητά από φυσικό σημείο πώλησης μπορούν να γίνουν για 2 ώρες.

Έκδοση εισιτηρίων από καρτούχους

Με τη χρήση μοναδικού κωδικού, οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας έχουν δικαίωμα να εξαργυρώσουν τις προβολές τους σε μηδενικά εισιτήρια από την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου στις 12:00 και για όποια προβολή με εισιτήριο επιθυμούν, ανεξάρτητα από ημέρα και ώρα (εξαίρεση αποτελούν οι προβολές των Τελετών Έναρξης και Λήξης).

Οι κάρτες διαρκείας μπορούν να εξαργυρώσουν όσα εισιτήρια επιθυμούν από την κάρτα τους στην ίδια προβολή.

Σε όσους/-ες αγοράσουν κάρτα διαρκείας δίνεται η δυνατότητα να τυπωθεί πλαστική κάρτα του Φεστιβάλ με το όνομά τους και να την παραλάβουν από τον συνεργαζόμενο κινηματογράφο της αρεσκείας τους. Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας (των 5, 10 ή 20 προβολών) που επιθυμούν να λάβουν την πλαστική κάρτα τους θα χρειαστεί να αποστείλουν e-mail με τίτλο ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στο accreditations@aiff.gr επισυνάπτοντας το αποδεικτικό αρχείο συναλλαγής - έκδοσης κάρτας και τον συνεργαζόμενο κινηματογράφο του Φεστιβάλ από όπου θέλουν να παραλάβουν την κάρτα τους.

Κάρτες ΑμεΑ

Σε όλες τις προβολές του Φεστιβάλ η είσοδος των θεατών με αναπηρία είναι δωρεάν με τη χρήση κάρτας διαρκείας 5 προβολών (μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου αριθμού καρτών), ενώ και οι σινεφίλ σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι καλοδεχούμενοι.

κάρτα πολιτισμού AμεΑ (Υπ. Πολιτισμού)
κάρτα ελεύθερης μετακίνησης ΑμεΑ (ΟΑΣΑ)
κάρτα ανεργίας ΑμεΑ (ΟΑΕΔ)
κάρτα σωματείου κωφών / βαρήκοων ή οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο

Η κάρτα διαρκείας ΑμεΑ είναι αυστηρά προσωπική και δίνει τη δυνατότητα στον/-την κάτοχο να εξαργυρώσει με τον κωδικό της κάρτας του/της ένα μηδενικό εισιτήριο ανά προβολή για οποιεσδήποτε 5 προβολές (εξαιρείται η Ταινία Έναρξης), καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα εισιτηρίων.

Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου.

Σε περίπτωση ανάγκης συνοδού θα πρέπει να γίνεται ταυτόχρονη αίτηση για 2 κάρτες διαρκείας ΑμεΑ και να διευκρινίζεται η ανάγκη.

Ο κωδικός της κάρτας ΑμεΑ αποστέλλεται ηλεκτρονικά από το accreditations@aiff.gr στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχουν δώσει οι αιτούμενοι/-ες.

Κάρτες Ανέργων

Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να αποστείλουν από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου e-mail στο accreditations@aiff.gr με στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, κινητό τηλέφωνο, e-mail) για τη δωρεάν έκδοση της σχετικής κάρτας διαρκείας 3 προβολών με την απαραίτητη επισύναψη ανανεωμένης Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ.

Κάθε κάτοχος κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ δικαιούται 1 κάρτα με 3 κωδικούς που αντιστοιχούν σε 3 δωρεάν εισιτήρια. Κάθε κωδικός μπορεί να εξαργυρώσει ένα εισιτήριο για μια προβολή της ίδιας ή της επόμενης μέρας όπως οι διαπιστεύσεις.

Διαπιστεύσεις

Οι κάτοχοι των διαπιστεύσεων μπορούν να εκδίδουν το μηδενικό τους εισιτήριο ΜΟΝΟ την προηγούμενη ή την ίδια μέρα της προβολής της επιλογής τους.

Δημοσιογραφικές Διαπιστεύσεις: Κάρτα με μοναδικό κωδικό κατόχου που αντιστοιχεί σε 5 προβολές του Φεστιβάλ. Με τη χρήση του μοναδικού κωδικού, ο/η κάτοχος της διαπίστευσης μπορεί να εκδίδει τα εισιτήρια για τις προβολές της επιλογής του/της τόσο ηλεκτρονικά, μέσω του viva.gr όσο και σε όλα τα φυσικά σημεία πώλησης. Οι κάτοχοι διαπίστευσης δεν έχουν δικαίωμα να εκδίδουν πάνω από ένα εισιτήριο για την ίδια προβολή.

Οι διαπιστεύσεις και οι κάρτες ανέργων που αφορούν σε προβολές της ίδιας και της επόμενης ημέρας μπορούν να εξαργυρώνουν μηδενικά εισιτήρια από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου στις 12.00 και καθημερινά από τις 11.00 π.μ.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Τιμή Εισιτηρίου

Προβολές σε κινηματογράφο: 6 Ευρώ
Online προβολές πλατφόρμας: 3 Ευρώ

Για οποιοδήποτε ζήτημα σχετικά με το εισιτήριό σας ή την κάρτα διαρκείας σας (φυσικές προβολές) μπορείτε να απευθύνεστε στο live chat εξυπηρέτησης πελατών της viva.gr ή με e-mail στο support@viva.gr.

Ηλεκτρονική Εκδοση Εισιτηρίου | Οι θεατές μπορούν με την πιστωτική / χρεωστική τους κάρτα να αγοράσουν τα εισιτήριά τους διαδικτυακά από τις 16 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00, όταν και ξεκινάει η προπώληση για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ,

από την ιστοσελίδα viva.gr
από την αντίστοιχη εφαρμογή (app) viva.gr, επιλέγοντας το θέαμα Νύχτες Πρεμιέρας και τις προβολές που επιθυμούν.

Στη συνέχεια, μπορούν να τα εκτυπώσουν ή να κάνουν χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου από το κινητό τους.

Από τις 23 Σεπτεμβρίου 2021 στα φυσικά σημεία πώλησης προστίθενται και τα ταμεία των κινηματογράφων που συνεργάζονται με το Φεστιβάλ, μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται στον εκάστοτε κινηματογράφο.

Ο κάθε κινηματογράφος εκδίδει εισιτήρια μόνο για τις προβολές που πραγματοποιούνται μόνο σε αυτόν.
Μία ώρα πριν από κάθε προβολή και μέχρι την έναρξη αυτής, το ταμείο κάθε κινηματογράφου εκδίδει εισιτήρια μόνο για τις προβολές της ίδιας ημέρας.
Μεταβολές εισιτηρίων ΔΕΝ επιτρέπονται.
Ακυρώσεις εισιτηρίων επιτρέπονται ηλεκτρονικά μέσω viva.gr μέχρι και μία ώρα πριν την προβολή για την οποία έχει εκδοθεί το εισιτήριο.
Ακυρώσεις εισιτηρίων στους κινηματογράφους επιτρέπονται μέχρι και μία ώρα πριν την προβολή για την οποία έχει εκδοθεί εισιτήριο. Απαραίτητη προϋπόθεση, ο/η κάτοχος να προσκομίσει το προς ακύρωση εισιτήριο στον κινηματογράφο από τον οποίο το έχει εκδώσει.
Η πώληση εισιτηρίων διαδικτυακά ολοκληρώνεται 15’ πριν την έναρξη της κάθε ταινίας. Τα τελευταία 15’ πριν ξεκινήσει η εκάστοτε ταινία, εισιτήρια διατίθενται μόνο από τον κινηματογράφο προβολής.

Τα ταμεία των κινηματογράφων ανοίγουν μία ώρα πριν την πρώτη τους προβολή.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Λόγω των ειδικών συνθηκών της φετινής διοργάνωσης, ΔΕΝ θα λειτουργήσει φυσικό Γραφείο Τύπου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις της 27ης διοργάνωσης, για ζητήματα εισιτηρίων των φυσικών ή των online προβολών του Φεστιβάλ, μπορείτε να επικοινωνείτε με:

Τηλεφωνικό Κέντρο του Φεστιβάλ καθημερινές και Σάββατα από τις 11:00 έως τις 18:00 στα τηλ.: 2103634243 και 2103641543 και το
Online chat στις επίσημες σελίδες social media του Φεστιβάλ, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook και στο λογαριασμό του στο Instagram.


ONLINE ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ακόμη, για την καλύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση των θεατών, σε συνεργασία με το Festival Scope και Shift 72, το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας συμπληρώνει το πρόγραμμά του μια σειρά online προβολών σε ειδικά διαμορφωμένη ψηφιακή πλατφόρμα (online.aiff.gr) όπου οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν ταινίες και από την ασφάλεια του σπιτιού τους, σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ψηφιακή πλατφόρμα συμπεριλαμβάνεται και στον φετινό προγραμματισμό για τους θεατές (ευπαθείς ομάδες, άτομα που φροντίζουν ασθενείς ή λόγω επαγγέλματος έρχονται σε επαφή με ασθενείς, κάτοικοι εκτός Αθηνών κ.ά.) οι οποίοι/ες δεν θα μπορούν εκ των πραγμάτων να παραστούν στις προβολές και εξασφαλίζει συγκεκριμένο αριθμό geo-blocked προβολών, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας και υψηλού επιπέδου ψηφιακής διάδρασης κατά τα πρότυπα επιτυχημένων παραδειγμάτων μεγάλων διεθνών Φεστιβάλ.

Στην περίπτωση που οι συνθήκες της πανδημίας το επιβάλλουν, η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει την ασφάλεια μέρος του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας να διεξαχθεί ψηφιακά διατηρώντας τον πλούτο των παράλληλων δράσεων της διοργάνωσης, όπως masterclass, συζητήσεις, εισαγωγή από σκηνοθέτες και Q&A αλλά και ευρεία διάδραση με το κοινό, προσαρμοσμένες στο διαδικτυακό περιβάλλον.

Οι θεατές, από τη στιγμή που προαγοράζουν το εισιτήριό τους και ξεκινούν το online streaming της ταινίας (αφού πατήσουν play) έχουν στη διάθεσή τους 24 ώρες για να ολοκληρώσουν την προβολή.


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Οι αίθουσες που θα συνεργαστούν φέτος με το Φεστιβάλ για τις προβολές του προγράμματός του είναι οι παρακάτω:

12μηνης δραστηριότητας

Δαναός - 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα, τηλ. 2106922655)
Ιντεάλ - 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Πανεπιστημίου 46, Αθήνα, τηλ. 2103826720)
Τριανόν - 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101, Αθήνα, τηλ. 2108215469)
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά - 26 Σεπτεμβρίου (Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς, τηλ. 2104143310)

Θερινές

Αίγλη Ζαππείου - 23 έως 29 Σεπτεμβρίου (Κήπος Ζαππείου, Αθήνα, τηλ. 2103369300)
Ριβιέρα** - 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια, Αθήνα, τηλ. 2103844827)
Στέλλα - 23 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Τενέδου 34, Φωκίωνος Νέγρη, Αθήνα, τηλ. 2108657200)
Ταινιοθήκη της Ελλάδος - Λαΐς - 24 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου, τηλ. 2103609695)
Σινέ Φλερύ - 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου (Σκίπη 5 - 7, Καλλιθέα, τηλ. 210958 5774)

To αναλυτικό πρόγραμμα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας στη Συνέντευξη Τύπου η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στον θερινό κινηματογράφο Αίγλη Ζαππείου, στις 20.30, και θα μεταδοθεί με live streaming στα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Φεστιβάλ.


Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2021. Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και όλες τις προβολές, καθώς και συνεχή ενημέρωση για τις δράσεις των 27ων Νυχτών Πρεμιέρας στο cinemagazine.gr και στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

αφίσα 27 νύχτες πρεμιέρας

Το 27o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.