Φεστιβάλ / Βραβεία

Μικρομηκάδες το νου σας! Οι Νύχτες Πρεμιέρας περιμένουν τις ταινίες σας!

στα 10

Με ανακοίνωσή του το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας προσκαλεί τους Ελληνες δημιουργούς να υποβάλλουν τις μικρούς μήκους ταινίες τους για το διαγωνιστικό τμήμα της διοργάνωσης.

Flix Team
Μικρομηκάδες το νου σας! Οι Νύχτες Πρεμιέρας περιμένουν τις ταινίες σας!

Οπως τα τελευταία έξι χρόνια, έτσι και φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» προσκαλεί ταινίες μικρού μήκους από την ελληνική παραγωγή σε ένα διαγωνιστικό τμήμα που έχει σαν σκοπό τη στήριξη των νέων Ελλήνων σκηνοθετών.

Οπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Φεστιβάλ, οι ταινίες που θα επιλεχθούν, θα προβληθούν κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, ενώ ειδική κριτική επιτροπή θα απονείμει βραβεία Καλύτερης Ταινίας (Α' και Β'), Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Ανδρικής και Γυναικείας Ερμηνείας. Το Α' βραβείο Καλύτερης ταινίας θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, λεπτομέρειες για το οποίο θα ανακοινωθούν σύντομα.

Θυμηθείτε εδώ τους περσινούς νικητές στο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Στο Διαγωνιστικό Τμήμα δικαιούται να συμμετάσχει κάθε ελληνική ταινία μικρού μήκους που έχει ολοκληρώσει την παραγωγή της από το Σεπτέμβριο του 2016 μέχρι και το καλοκαίρι του 2017. Για τη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό δεν απαιτείται αποκλειστικότητα προβολής ή ελληνικής πρεμιέρας της ταινίας.

Για τη διευκόλυνση της υποβολής των ταινιών, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τη συνεργασία του με την ηλεκτρονική πλατφόρμα MoviBeta, εξασφαλίζοντας αποκλειστικά για τις ελληνικές και κυπριακές συμμετοχές δωρεάν υποβολή.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών μικρού μήκους λήγει στις 17 Ιουλίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο site του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Νύχτες Πρεμιέρας

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας διεξάγεται φέτος από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι την 1η Οκτωβρίου.