Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

στα 10

Καθημερινά, το Flix θα προτείνει καθημερινά τις ταινίες που αξίζει να δείτε στις 22ες Νύχτες Πρεμίερας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Το Flix προτείνει τι να δείτε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου

Προλαβαίνοντας τα sold-out και δίνοντας κινηματογραφικές λύσεις της... τελευταίας στιγμής, το Flix θα προτείνει καθημερινά τι ταινίες να δείτε την επομένη στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας. Απαραίτητα συνοδευτικά, το ωρολόγιο πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που βρίσκετε εδώ, ο συνολικός οδηγός επιβίωσης του Flix για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Τι να δείτε την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας

Milou en Mai 607

17.30 στο Δαναό 1 - Ο Μιλού τον Μάη (Milou en Mai) του Λουί Μαλ / Γαλλία, Μάιος του 1968. Όταν η μητέρα του Μιλού πεθαίνει, τα μέλη της πολυπληθούς οικογένειας Βιεζάκ συγκεντρώνονται στη γαλλική εξοχή για την κηδεία της. Καθώς τα εκρηκτικά νέα για τον φοιτητικό ξεσηκωμό στο Παρίσι και μια απεργία σαμποτάρουν τα σχέδιά τους, οι συγγενείς, απτόητοι, αναβιώνουν παλιές διαμάχες και εφευρίσκουν νέες γύρω από τα κληρονομικά, ενώ την ίδια στιγμή ένας απρόσμενος (κι ανεπιθύμητος) έρωτας γεννιέται στους κόλπους της οικογένειας. Ο Μάης του '68, μακριά από το Παρίσι, στη γαλλική εξοχή λίγο πριν ο κόσμος αλλάξει για πάντα σε μια από τις πιο γοητευτικές, αστείες και μελαγχολικές ταυτόχρονα ταινίες του Λουί Μαλ με τον υπέροχο Μισέλ Πικολί στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Brian De Palma - Al Pacino 607

17.30 στο Odeon Οπερα 1 - Ντε Πάλμα (De Palma) των Τζέικ Πάλτροου και Νόα Μπόμπακ / Ο πιο άξιος διάδοχος, κατά πολλούς, του Χίτσκοκ και δημιουργός αριστουργημάτων όπως τo «Blow Out», «Ο Σημαδεμένος» και το «Κάρι, Εκρηξη οργής», ο Ντε Πάλμα συνομιλεί με τον Τζέικ Πάλτροου και τον Νόα Μπόμπακ, εξομολογείται τις επιρροές του και τη σχέση αγάπης-μίσους με τους κριτικούς, και ξαναβλέπει την περιπετειώδη καριέρα του, από τα χρόνια που θεωρείτο ως το κακό παιδί του νέου αμερικανικού κινηματογράφου μέχρι και σήμερα που έχει κερδίσει πλέον μια θέση ανάμεσα στους μεγάλους σκηνοθέτες της γενιάς του. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον Μπράιαν Ντε Πάλμα.

The Red Turtle 7

19.45 στο Ιντεάλ - Η Κόκκινη Χελώνα (La Tortue Rouge) του Μίκαελ Ντουντόκ Ντε Βιτ / Τα κύματα παρασύρουν ένα ναυαγό αγνώστου παρελθόντος σε ένα ερημικό τροπικό νησί. Καθώς οι απεγνωσμένες απόπειρές του να αποδράσει αποτυγχάνουν, θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα μέρος που μοιάζει να κατοικείται μονάχα από καβούρια, χελώνες και πτηνά. Μέχρι που μια αναπάντεχη συνάντηση θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. Ο βραβευμένος με Οσκαρ μικρού μήκους Ολλανδός animator συνεργάζεται με το θρυλικό Studio Ghibli για μια ταινία που αφηγείται τον κύκλο της ζωής σε ένα απαστράπτον και συγκινητικό βωβό οπτικό ποίημα. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για την «Κόκκινη Χελώνα».

The Reds 607

21.30 στο Ιντεάλ - Οι Κόκκινοι (The Reds) του Γουόρεν Μπίτι / Τριανταπέντε χρόνια μετά, οι «Κόκκινοι» παραμένουν το όραμα που έκανε πραγματικότητα ο Γουόρεν Μπίτι από το ρόλο του σεναριογράφου, σκηνοθέτη, παραγωγού και πρωταγωνιστή της αληθινής ιστορίας του Τζον Ριντ, ιδεαλιστή δημοσιογράφου και μετέπειτα ιδρυτή του κομουνιστικού κόμματος της Αμερικής, ο οποίος εμπλέκεται στη δίνη της Οκτωβριανής Επανάστασης και μιας θυελλώδους αγάπης. Νταϊάν Κίτον, Τζακ Νίκολσον, Τζιν Χάκμαν και Μορίν Στέιπλτον (που βραβεύτηκε για την ερμηνεία της με το Οσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου), Οσκαρ Σκηνοθεσίας για τον Γούορεν Μπίτι, Φωτογραφίας για τον Βιτόριο Στοράρο και 9 ακόμη υποψηφιότητες σε μια ψηφιακή αποκατάσταση που δεν χάνεται με τίποτα.

Evolution 607

22.00 στο Odeon Οπερα 1 - Εξέλιξη (Evolution) της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς / Σε ένα απομονωμένο νησί στο οποίο κατοικούν μόνο γυναίκες κι ανήλικα αγόρια, ασθενείς σε ένα παράξενο νοσοκομείο στο οποίο δέχονται μια σειρά από θεραπείες, ο μικρός Νικόλά θα αρχίσει να υποπτεύεται ότι η μητέρα του του λέει ψέματα για το τι ακριβώς συμβαίνει εκεί, θα ανακαλύψει τι ακριβώς κάνουν οι γυναίκες μεταξύ τους το βράδυ στην παραλία, κι ένας εφιάλτης από τον οποίο δεν μπορεί να ξυπνήσει θα αρχίσει να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια του. Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για το παραισθησιογόνο φιλμ της Λουσίλ Χατζιχαλίλοβιτς, συντρόφου και μόνιμης συνεργάτη του Γκασπάρ Νοέ. Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για την «Εξέλιξη».

Southside With You 607

22.15 στο Δαναό 1 - Πρώτο Ραντεβού (Southside With You) του Ρίτσαρντ Ταν / Μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα του 1989 στο Σικάγο, ο νεαρός δικηγόρος Μπαράκ βγαίνει ραντεβού με τη συνάδελφό του, Μισέλ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι δύο νέοι θα γνωριστούν καλύτερα, θα μοιραστούν τις σκέψεις τους για τον κόσμο και τα όνειρά τους, θα επισκεφτούν το Ινστιτούτο Τέχνης της πόλης, θα παρακολουθήσουν το οργισμένο «Κάνε το Σωστό» του Σπάικ Λι και θα καταλήξουν να φιλιούνται μπροστά σε ένα παγωτατζίδικο. Το πρώτο ραντεβού του προεδρικού ζεύγους των Η.Π.Α. στην ταινία που ενδιαφέρεται για όλα όσα κρύβονται πίσω από έναν έρωτα που θα έφτανε μέχρι τον Λευκό Οίκο. Επίσημη συμμετοχή στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Πρώτο Ραντεβού».

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη