Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τo Flix προτείνει τι να δείτε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

στα 10

Καθημερινά, το Flix θα προτείνει καθημερινά τις ταινίες που αξίζει να δείτε στις 22ες Νύχτες Πρεμίερας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τo Flix προτείνει τι να δείτε το Σάββατο 1η Οκτωβρίου

Προλαβαίνοντας τα sold-out και δίνοντας κινηματογραφικές λύσεις της... τελευταίας στιγμής, το Flix θα προτείνει καθημερινά τι ταινίες να δείτε την επομένη στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας. Απαραίτητα συνοδευτικά, το ωρολόγιο πρόγραμμα του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας που βρίσκετε εδώ, ο συνολικός οδηγός επιβίωσης του Flix για τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας και το επίσημο site του Φεστιβάλ.

Τι να δείτε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 22ες Νύχτες Πρεμιέρας

Ali Fear Eats the Soul 607

18.00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας - Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά (Angst Essen Seele Auf) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ / Μία μοναχική χήρα γερμανικής καταγωγής και ένας πολύ μικρότερος σε ηλικία εργάτης από το Μαρόκο γνωρίζονται σε ένα μπαρ, ερωτεύονται παράφορα και παντρεύονται. Θα χρειαστεί να παλέψουν, ωστόσο, με τις ρατσιστικές προκαταλήψεις του περίγυρού τους και τη δυσκολία τους να ενταχθούν σε μια κοινωνία που τους εχθρεύεται. Ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ αφιερώνει στον Ντάγκλας Σερκ (και ειδικότερα στο «All that Heaven Allows»), σε ένα μελόδραμα που πατάει γερά με τα πόδια σε μια πραγματικότητα που μοιάζει να παραμένει ζωντανή όσο το 1974. Ελεύθερη Είσοδος - Προβολή στο τμήμα «Minority Report».

Orange Sunshine 607

18.00 στο Δαναό 1 - Orange Sunshine του Γουίλιαμ Α. Κίρκλι / Αν ζούσες στα '60s και κυνηγούσες πειραματισμούς με ψυχοτροπικές ουσίες, ένα μικρό πορτοκαλί χάπι υποσχόταν να σου χαρίσει το πιο αξέχαστο «ταξίδι». Οι νεαροί χίπηδες που το ανακάλυψαν το βάφτισαν Orange Sunshine και αμέσως μετά το διένειμαν στον κόσμο, μέσα από ένα δίκτυο που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και σύντομα επεκτάθηκε σε ολόκληρο σχεδόν τον πλανήτη. Το όραμά τους ήταν όχι να πλουτίσουν μέσα από το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά να σπείρουν το μήνυμα της διαφώτισης που θεωρούσαν ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εμπειρίας με παραισθησιογόνα. Εγιναν παρ’ όλα αυτά, στόχοι ενός διεθνούς ανθρωποκυνηγητού με σκοπό τη σύλληψή τους. Τα ηγετικά μέλη της ομάδας αυτής μιλάνε για πρώτη φορά στην κάμερα σε μια τριπαρισμένη επιστροφή στην εποχή του sex, drugs and rock 'n' roll.

Le Confessioni 607

20.15 στο Δαναό 1 - Οι Εξομολογήσεις (Le Confessioni) του Ρομπέρτο Αντο / Σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στη Γερμανία διεξάγεται η σύσκεψη της G8 με μυστική ατζέντα. Ένα βράδυ, ο πρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προσκαλεί στο δωμάτιό του έναν μοναχό, με σκοπό να εξομολογηθεί. Το επόμενο πρωί, ο πρόεδρος βρίσκεται νεκρός με μια πλαστική σακούλα τυλιγμένη στο κεφάλι του. Τα μέλη της G8 αναρωτιούνται αν πρόκειται για δολοφονία ή αυτοκτονία, στην πραγματικότητα, όμως, αγωνιούν να μάθουν ποιο μυστικό αποκάλυψε στον μοναχό κατά την εξομολόγησή του. Μετά το «Ζήτω η Ελευθερία», ο Ρομπέρτο Αντό συνεργάζεται ξανά με τον Τόνι Σερβίλο σε μια κωμωδία για τη... μεταφυσική καθημερινότητα της πολιτικής.

Eyes of My Mother 607

20.45 στο Odeon Οπερα 2 - Τα Μάτια της Μητέρας μου (The Eyes Of My Mother) του Νίκολας Πεσκέ / Σε ένα αγροτόσπιτο στη μέση του αμερικανικού πουθενά, μια μητέρα, πρώην χειρουργός από την Πορτογαλία, διδάσκει στην κόρη της τα μυστικά της ανατομίας σε μία προσπάθεια να της αποδομήσει τη βαρυσήμαντη έννοια του θανάτου. Ένα απόγευμα, ένας μυστηριώδης εισβολέας καταστρέφει την ειδυλλιακή οικογενειακή ζωή τους, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα την ψυχή της μικρής και ξυπνώντας της παράλληλα μερικές αλλόκοτες περιέργειες. Καθώς τα χρόνια περνούν, η νεαρή πλέον Φρανσίσκα βλέπει την απόμακρη επαφή της με τον έξω κόσμο να παίρνει ολοένα και πιο σκοτεινή τροπή. Η arthouse ταινία τρόμου που στάθηκε μια από τις πιο ανατριχιαστικές αποκαλύψεις στο φετινό Φεστιβάλ του Σάντανς αποκαλύπτεται. Δείτε εδώ και διαβάστε περισσότερα για το «Τα Μάτια της Μητέρας μου».

Gary Numan in La la Land 607

21.00 στο Δαναό 1 - Γκάρι Νιούμαν: Ενα Ανδροειδές στη Γη της Επαγγελίας (Gary Numan: Android in La La Land) των Στιβ Ριντ και Ρομπ Αλεξάντερ / Η επιστροφή του Γκάρι Νιούμαν στη φόρμα, έπειτα από χρόνια απομόνωσης για την ηχογράφηση του άλμπουμ του, «Splinter», του 2014. Με κεντρικό άξονα τη μετακόμισή του από την αγγλική εξοχή στο Λος Αντζελες, η ταινία παρακολουθεί την οικογένεια Νιούμαν (τον Γκάρι, την Γκέμα και τις τρεις κόρες τους) να βρίσκει μια καινούργια ταυτότητα στην Αμερική. Κάπου εκεί ξεκινάει και το ταξίδι στην ίδια τη διαδρομή του Γκάρι Νιούμαν, την άνοδο, την πτώση και ξανά άνοδο ενός φαινομένου της ποπ, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την πλήρη αμφισβήτηση, την ανακήρυξή του σε cult ήρωα μιας ολόκληρης γενιάς και τη νηφάλια επιστροφή του.

The Greasly Strangler

23.00 στο Odeon Οπερα 1 - Ο Λιγδιάρης Στραγγαλιστής (The Greasy Strangler) του Τζιμ Χόσκινγκ / Ο Ρόνι μαζί με τον γιο του, Μπρέιντεν, ντύνονται με ρετρό γυναικεία ρούχα και ξεναγούν τουρίστες στα ντίσκο αξιοθέατα του Λος Αντζελες. Κατά τη διάρκεια μιας ξενάγησης γνωρίζουν την Τζάνετ, μια χυμώδη και σέξι γυναίκα για τα μάτια της οποίας σύντομα έρχονται αντιμέτωποι και διασταυρώνουν τα «ξίφη» τους. Την ίδια ώρα, ένας βουτηγμένος στο λίπος και τη λίγδα μανιακός λυμαίνεται την πόλη και δολοφονεί με τα γλοιώδη χέρια του αθώα και ανυποψίαστα θύματα. Οταν διάφορες περίεργες συμπτώσεις επαναλαμβάνονται, ο Μπρέιντεν υποψιάζεται πως ο φονιάς δεν είναι άλλος από τον πατέρα του. Το cult της χρονιάς - αηδιαστικό για γερά νεύρα - με θητεία ήδη στο Σαντανς, το SXSW και το Κάρλοβι Βάρι. Διαβάστε εδώ και δείτε περισσότερα για τον «Λιγδιάρη Στραγγαλιστή».

Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας διεξάγεται φέτος από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 2 Οκτωβρίου του 2016, στους κινηματογράφους Ιντεάλ, Δαναός 1 και Δαναός 2, Odeon Oπερα 1 και Oπερα 2 και Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη