Buzz

Αναβολές, ακυρώσεις και ανησυχίες στον πλανήτη σινεμά μπροστά στην παραλλαγή Ομικρον

στα 10

Ολοένα και περισσότερες διοργανώσεις, τελετές και events ακυρώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το φάντασμα του χειμώνα του 2021 επιστρέφει.

Flix Team
Αναβολές, ακυρώσεις και ανησυχίες στον πλανήτη σινεμά μπροστά στην παραλλαγή Ομικρον

Σε Ευρώπη και Αμερική, η επέλαση της παραλλαγής Ομικρον φέρνει μνήμες από το χειμώνα του 2021 με νέα μέτρα να ανακοινώνονται συνεχώς και φήμες για ακόμη μεγαλύτερους περιορισμούς να καταφτάνουν μετά την Πρωτοχρονιά.

Το Φεστιβάλ του Ρότερνταμ που μέχρι χθες ήταν προγραμματισμένο να γίνει κανονικά - με φυσική παρουσία - στα τέλη του Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ότι και φέτος θα λάβει χώρα online μπροστά στην επέλεαση της Ομικρον σε μια Ολλανδία που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς lockdown (με κλειστά σινεμά) μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου.

Στο Βέλγιο τα σινεμά θα κλείσουν για πέντε εβδομάδες, ξεκινώντας από τις 26 Δεκεμβρίου. Είναι η τρίτη φορά που τα σινεμά κλείνουν στη χώρα.

Κλειστά είναι τα σινεμά αυτή τη στιγμή και στη Δανία, ενώ περιορισμοί υπάρχουν και στην Ιρλανδία, όπου τα σινεμά κλείνουν στις 8 το βράδυ.

Σειρά γυρισμάτων και εκδηλώσεων, ανάμεσά τους και τα γυρίσματα του πέμπτου κύκλου του «The Crown» σταμάτησαν νωρίτερα για τις γιορτές προκειμένουν να περιορίσουν το φόβο από την εξάπλωση της πανδημίας.

Στην Ελλάδα το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι μετά τις γιορτές θα υπάρξουν περιορισμοί στο ωράριο διασκέδασης, χωρίς να γνωρίζουμε αν και πώς αυτό θα επηρεάσει τους κινηματογράφους.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τα πράγματα δείχνουν χειρότερα.

Ακυρώθηκαν τα Governors Awards, τα τιμητικά βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας, η τελετή των Critics Choice Awards αναβλήθηκε, τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών της Νέας Υόρκης και του Hollywood Critics Association μετατέθηκαν για αργότερα, η τελετή των βραβείων του Palm Springs Festival ακυρώθηκε, ενώ και η πρεμιέρα του «The Book of Boba Fett» μεταφέρθηκε ένα μήνα μετά για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Η λίστα των αναβολών μεγαλώνει, την ίδια στιγμή που όλα μοιάζουν αβέβαια για το Φεστιβάλ Βερολίνου το Φεβρουάριο αλλά και τα προοσκαρικά events που θα κορυφωθούν στις 27 Μαρτίου με την 94η τελετή απονομής στο Λος Αντζελες.