Buzz

Ο Ολεγκ Σέντσοφ καλεί σε στήριξη της Ουκρανίας από την πρώτη γραμμή της μάχης

στα 10

Τη στήριξη όλων στην Ουκρανία ζητεί ο Ολεγκ Σέντσοφ από την πρώτη γραμμή του πολέμου.

Flix Team
Ο Ολεγκ Σέντσοφ καλεί σε στήριξη της Ουκρανίας από την πρώτη γραμμή της μάχης

Ο Ουκρανός σκηνοθέτης Ολεγκ Σέντσοφ, πιο γνωστός από την περιπέτεια της τρομακτικής πενταετούς φυλάκισής του από το καθεστώς Πούτιν που κινητοποίησε την παγκόσμια κινηματογραφική κοινότητα βρισκόταν, όταν έγινε η εισβολή των Ρώσων στη χώρα, εν μέσω της προώθησης της νέας του ταινίας με τίτλο «Rhino».

Από αδιευκρίνιστη θέση, αλλά στα χαρακώματα, ο Ολέγκ Σέντσοφ συνεχίζει τη μάχη ως εθελοντής στρατιώτης και με μήνυμά του ζητά στήριξη για το μποϋκοτάζ απέναντι στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμη: Κι αν μποϋκοτάρουμε τις ρώσικες ταινίες, ποιος κερδίζει;

Το 2014, φυλακίστηκα παράνομα στη Ρωσία και καταδικάστηκα σε 20 χρόνια φυλάκιση για τον αγώνα κατά του καθεστώτος Πούτιν και την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία. Τότε, όλη η κινηματογραφική βιομηχανία σηκώθηκε για να με στηρίξει. Και είμαι απίστευτα ευγνώμων γι' αυτό. Τώρα σας ζητώ να στηρίξετε τη χώρα μου.

Ακριβώς πριν από δύο εβδομάδες, η ταινία μου, την οποία γύρισα έχοντας βγει από τη φυλακή, κυκλοφόρησε στην Ουκρανία. Εδώ και μια εβδομάδα, στέκομαι στα χαρακώματα συμμετέχοντας στην εδαφική άμυνα του Κιέβου, που είναι μέρος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Η ζωή μας άλλαξε μέσα σε μια στιγμή με την πτώση της πρώτης βόμβας στο έδαφος της Ουκρανίας. Ολα όσα γνωρίζαμε για την εισβολή του Χίτλερ έχουν γίνει ξανά πραγματικότητα.

Η πατρίδα μου βομβαρδίζεται αλύπητα από γη, θάλασσα και αέρα. Ρωσικές βόμβες πέφτουν πάνω σε παιδιά της Ουκρανίας. Εκατομμύρια κάθονται σε καταφύγια βομβών. Εκατομμύρια υποφέρουν από το κρύο και την έλλειψη τροφής. Η χώρα μου καταστρέφεται, αλλά το πνεύμα μας είναι δυνατό. Θα παλέψουμε μέχρι τη νίκη μας.

Για αυτό, χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας. Η υποστήριξη διανοουμένων και καλλιτεχνών που αντιτίθενται στο αιματηρό καθεστώς του Πούτιν. Ανθρωποι που εκτιμούν την ανθρώπινη ζωή περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ζητώ την υποστήριξή σας για το μποϋκοτάζ του ρωσικού κινηματογράφου σε όλες τις διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της κινηματογραφικής συνεργασίας: συμπαραγωγής, διανομής και φεστιβάλ, όπως ζήτησε η Ουκρανική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Σταθείτε στο πλευρό της Ουκρανίας! Μαζί θα σταματήσουμε τον Πούτιν!.


Μέσα στην εβδομάδα, ο Ολεγκ Σέντσοφ μοιράστηκε και ένα βίντεο, η τοποθεσία του οποίου δεν μπορεί να αποκαλυφθεί για προφανείς λόγους ασφαλείας, όπως αναφέρει το Variety σε δημοσίευμά του.