Buzz

Οι «Σειρήνες» πιάνουν... στεριά

στα 10

Εν μέσω «αγανακτισμένων» έγινε χθες στο κέντρο της Αθήνας η συνέντευξη Τύπου για τις «Σειρήνες στη Στεριά», το σίκουελ της μεγάλης επιτυχίας του Νίκου Περάκη που αναμένεται να προκαλέσει «θερμό επεισόδιο» στα ταμεία στις 27 Οκτωβρίου, ημερομηνία εξόδου του στις αίθουσες.

Οι «Σειρήνες» πιάνουν... στεριά

«Πρόκειται για το σίκουελ της ταινίας που γυρίσαμε πριν από έξι χρόνια. Η ταινία ακολουθεί και παρουσιάζει τη ζωή των ηρώων μετά το στρατό και την εξέλιξή τους. Θεωρήσαμε ότι μέσα σε αυτήν την εξαετία, ο κόσμος έχει αλλάξει αρκετά και ότι αξίζει να ξαναδούμε τους ήρωες ενός παρολίγον θερμού επεισοδίου, σε μία εξίσου θερμή ατμόσφαιρα των ημερών μας».

Κάπως έτσι περιέγραψε ο Νίκος Περάκης, χθες στο Public του Συντάγματος, την καινούρια του ταινία που αποτελεί το σίκουελ του «Σειρήνες στο Αιγαίο», της μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας του 2005 για τα ελληνικά ταμεία.

Επιστρατεύοντας το ίδιο καστ (Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ορφέας Αυγουστίδης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Βίκυ Καγιά, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας), ο Νίκος Περάκης πιάνει... στεριά, έχοντας ξεκινήσει ήδη τα γυρίσματα της ταινίας «σε λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, στο αεροδρόμιο, στου Ψυρρή, στην πλατεία Θεάτρου, στον Κεραμεικό, στο Ιλιον και αλλού».

Σχολιάζοντας τη δυσκολία με την οποία πλέον γίνονται ταινίες στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Νίκος Περάκης δήλωσε: «Ας ελπίσουμε το τελευταίο που θα απαρνηθεί ο άνθρωπος να είναι το σινεμά».

Οι «Σειρήνες στη Στεριά» θα βγουν στις αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου από την Odeon.