Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι κριτικοί της Βοστόνης ψηφίζουν για καλύτερη ταινία του 2012 το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου!

στα 10

Μετά τη Νέα Υόρκη, το National Board of Review και τους online κριτικούς της Βοστόνης, η Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου της Βοστόνης, που ιδρύθηκε το 1981, δίνει τα δικά της βραβεία.

Οι κριτικοί της Βοστόνης ψηφίζουν για καλύτερη ταινία του 2012 το «Zero Dark Thirty» της Κάθριν Μπίγκελοου!

Και οι τρεις ενώσεις κριτικών κινηματογράφου της Αμερικής που εχουν δώσει βραβεία μέχρι και σήμερα (Νέα Υόρκη, National Board of Review και Online Κριτικοί της Βοστόνης) έχουν ψηφίσει ως καλύτερη ταινία της χρονιάς το «Ζero Dark Thirty», δίνοντας σαφές προβάδισμα στην ταινία της Κάθριν Μπίγκελοου όχι μόνο για τα φετινά Οσκαρ, αλλά και για το ρεκόρ της πιο πολυβραβευμένης ταινίας της χρονιάς.

To ίδιο έκανε και η Ενωση Κριτικών της Βοστόνης που έδωσε τη ψήφο της καλύτερης ταινίας στο «Zero Dark Thirty» και την καλύτερη σκηνοθεσία στην Κάθριν Μπίγκελοου.

Στις ερμηνείες, η Βοστόνη δίνει στην Εμανουέλ Ριβά το πρώτο της βραβείο για φέτος για την «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, ενώ τιμά (έστω και βάζοντάς τον στη δεύτερη θέση) τον Ντενί Λαβάν του «Holy Motors». Κάνει όμως τη μεγαλύτερη έκπληξή της στο Β' Ανδρικό Ρόλο δίνοντας το βραβείο της στον Εζρα Μίλερ (θυμηθείτε τον από το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν») για την ερμηνεία του στο «The Perks of Being a Wallflower».

Αναλυτικά τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου της Βοστόνης:

Περισσότερα βραβεία: