Buzz

Oι «άγνωστοι» Hulk, πριν τον Μαρκ Ράφαλο...

στα 10

Πώς θα έμοιαζε ο Hulk για την ταινία που δεν γυρίστηκε ποτέ στα τέλη των 90s; Και θα ήταν καλύτερος ο Μπίλι Κρούνταπ από τον Ερικ Μπάνα ως Hulk στην ομώνυμη ταινία του Ανγκ Λι; Ο Μπέντον Τζιου, ο άνθρωπος που προσπάθησε τρεις φορές να ζωντανέψει τον πράσινο υπερήρωα στη μεγάλη οθόνη αποκαλύπτει...

Oι «άγνωστοι» Hulk, πριν τον Μαρκ Ράφαλο...

Ο Μπέντον Τζιου, κομίστας και illustrator από το Λος Αντζελες, εργάστηκε τόσο στο «Hulk» του 1997 που δεν γυρίστηκε ποτέ από τον Τζόναθαν Χενσλάιγκ, όσο και στο «Hulk» του Ανγκ Λι που τελικά γυρίστηκε το 2003 αποτελώντας την κατάληξη μιας παραγωγικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει από τις αρχές της δεκαετίας του '90, αλλά και στο «The Incredible Hulk» του Λουις Λετεριέ το 2007.

Η πρώτη προσπάθεια φτάνει πίσω στο 1990, όταν οι παραγωγοί Αβι Αράντ και Γκέιλ Αν Χερντ προσπάθησαν να φέρουν τον «Hulk» στις διαστάσεις της κινηματογραφικής οθόνης. Το 1992, μπήκε στο παιχνίδι και το στούντιο της Marvel αλλά και η Universal, ζητώντας από τον Μάικλ Φρανς και τον Σταν Λι να δοκιμάσουν κάτι πάνω σε ένα σενάριο για τις περιπέτειες του Μπρους Μπάνερ. Το σχέδιο ήταν μια ιστορία με τον Hulk να κυνηγαέι τρομοκράτες, πράγμα που ο Φρανς απεχθανόταν και έτσι στη θέση του ήρθε ο Τζον Τούρμαν, ένας φανατικός του κόμικ, με τις ευλογίες του Σταν Λι προκειμένου να γράψει αυτός το σενάριο, ξεκινώντας το 1995. Ο Τούρμαν έγραψε δέκα προσχέδια σεναρίου (επηρεασμένα από τη σειρά «Tales to Astonish») με βασικό storyline τη μάχη του Hulk με τον Στρατηγό Ρος και τον στρατό, αλλά και τον πατέρα του. Το 1996, ο σύζυγος της Χερντ, Τζόναθαν Χενσλάιγκ υπέγραψε ως παραγωγός του φιλμ, ενώ τα ειδικά εφέ ανέλαβε η Industrial Light & Magic. Ο Μάικλ Φρανς επέστρεψε για να ξαναγράψει το σενάριο και το 1997 η ταινία, με τίτλο «The Incredible Hulk», είχε σκηνοθέτη τον Τζο Τζόνστον που είχε μόλις ολοκληρώσει το «Jumanji». Ο Μάικλ Φρανς απολύθηκε ξανά, πριν προλάβει να γράψει οτιδήποτε, ο Τρούμαν ξαναήρθε, ο Τζόνστον αποχώρησε από το πρότζεκτ, ενώ το τελικό σενάριο γράφτηκε από τον ίδιο τον Χάινσλιγκ με κεντρικό αντίπαλο του Hulk τον Insect Man.

Δείτε εδώ μερικά από τα σχέδια του Μπέντον Τζιου για την ταινία του 1997:

2

3

4

5

Τα γυρίσματα θα ξεκινούσαν τον Δεκέμβριο του 1997 (με σκοπό η ταινία να βγει στις αίθουσες το 1999), αλλά με το σενάριο να ξαναγράφεται συνεχώς (παρεμβλήθηκαν και οι πένες των Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και άλλων) και την αναποφασιστικότητα της Universal, το πρότζεκτ ναυάγησε οριστικά, πριν εμφανιστούν στο προσκήνιο το 2001 ο Ανγκ Λι και ο παραγωγός του Τζέιμς Σάμους, γράφοντας πάλι από την αρχή, αλλά φέρνοντας το πρότζεκτ σε μια ισχυρή πιθανότητα υλοποίησης όπως και έγινε, το 2003. Το σενάριο του «Hulk» αναφέρει φυσικά και τον Φρανς και τον Τούρμαν, αφού πολλά στοιχεία από τα πολλά σενάριά τους χρησιμοποιήθηκαν τελικά στην τελική ταινία.

Πριν ωστόσο αναλάβει ο Ερικ Μπάνα το ρόλο του Μπρους Μπάνερ / Hulk, ο Μπίλι Κρούνταπ που τελικά αποσύρθηκε, είχε δοκιμαστεί στο πώς θα έμοιαζε στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Και μια σειρά από εικόνες που αποκαλύπτει ο Τζιου δείχνουν το αποτέλεσμα, μαζί με παραλλαγές πάνω στο αρχικό σχέδιο

2

3

5

Βρείτε περισσότερα στο επίσημο site για τα χρόνια που ξόδεψε ο Μπέντον Τζιου πάνω στη δημιουργία του «Hulk», που ευτυχώς μοιάζει να βρίσκει πλέον οριστικό το σωστό δρόμο στο πρόσωπο του Μαρκ Ράφαλο και στην μετά «Αvengers» εποχή του που με ισχυρές πιθανότητες θα φέρει σύντομα ακόμη μια ταινία με πρωταγωνιστή τον πιο γιγαντόσωμο της ιστορίας των υπερηρώων.