Buzz

Η πρωταγωνίστρια του «Obi-Wan Kenobi» Μόουζις Ινγκραμ μιλά για τα αμέτρητα ρατσιστικά σχόλια των φανς

στα 10

Και η Lucasfilm απαντά πως «υπάρχουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ενσυναίσθητα είδη στον γαλαξία του Star Wars, μην επιλέξετε να είστε ρατσιστές.»

Η πρωταγωνίστρια του «Obi-Wan Kenobi» Μόουζις Ινγκραμ μιλά για τα αμέτρητα ρατσιστικά σχόλια των φανς

H σειρά του Disney+ «Obi-Wan Kenobi» έκανε την πρεμιέρα της την Παρασκευή που μας πέρασε με διπλό επεισόδιο, στα οποία παρουσιάζει και μια ομάδα από κυνηγούς Τζεντάι, τους Inquisitors. Μια από αυτός είναι και η Ρίβα, την οποία ερμηνεύει η Μόουζις Ινγκραμ και μέχρι στιγμής έχει αμέτρητα ρατσιστικά σχόλια από τοξικούς φανς στα social media.

Η σκηνοθέτης της σειράς Ντέμπορα Τσόου και η Lucasfilm περίμεναν πως θα υπήρχαν αντιδράσεις προς μια μαύρη ηθοποιό, και μάλιστα είχαν προειδοποιήσει την Ινγκραμ για κάτι τέτοιο, λέγοντας της μάλιστα να μην τους δίνει όσο μπορεί σημασία. Αλλά η Ινγκραμ, με μια ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρει για τα αμέτρητα υβριστικά αλλά και απειλητικά μηνύματα που έχει δεχτεί ως τώρα.

Διαβάστε ακόμα: Το Disney+ ανακοινώνει το πλήρες περιεχόμενό του για την Ελλάδα

«Με λίγα λόγια, υπάρχουν εκατοντάδες από αυτά. Εκατοντάδες. Και βλέπω επίσης όλους εσάς εκεί έξω που μου φορέσατε μια κάπα για να με υποστηρίξετε και αυτό σημαίνει πραγματικά τον κόσμο για μένα γιατί, ξέρετε, δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα για αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει κανείς για να σταματήσει αυτό το μίσος. Και έτσι αμφισβητώ τους σκοπούς μου ακόμη και όταν είμαι εδώ μπροστά σας λέγοντας ότι αυτό όντως συμβαίνει.»

Και συνέχισε λέγοντας «δεν ξέρω πραγματικά. Αλλά νομίζω ότι αυτό που με ενοχλεί είναι αυτό το συναίσθημα που είχα μέσα μου. Αυτό το συναίσθημα που κανείς δεν μου είπε γι’ αυτό, σα να πρέπει να σιωπήσω και να το θάψω. Απλά πρέπει να το θάψω. Και δεν είμαι εγώ έτσι. Ετσι, πραγματικά ήθελα να πω ευχαριστώ στους ανθρώπους που εμφανίζονται για να με υπερασπιστούν στα σχόλια και σε διάφορα άλλα μέρη. Και για τους υπόλοιπους, είστε περίεργοι.»

Η Lucasfilm με τον επίσημο λογαριασμό του Star Wars στο twitter αναφέρθηκε σε όλο αυτό περιστατικό γράφοντας «είμαστε περήφανοι που καλωσορίζουμε την Μόουζις Ινγκραμ στην οικογένεια του Star Wars και είμαστε ενθουσιασμένοι που ξετυλίγεται η ιστορία της Ρίβα. Αν κάποιος σκοπεύει να την κάνει να νιώσει με οποιονδήποτε τρόπο ανεπιθύμητη, έχουμε μόνο ένα πράγμα να πούμε: αντιστεκόμαστε. Υπάρχουν περισσότερα από 20 εκατομμύρια ενσυναίσθητα είδη στον γαλαξία του Star Wars, μην επιλέξετε να είστε ρατσιστές.»

Τέλος ο ίδιος ο Obi-Wan, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, αποφάσισε να πει κι αυτός δυο λογάκια τους τοξικούς φανς για όλη αυτή τους την συμπεριφορά.