Buzz

O Σπάικ Τζόνζι αγαπά το skateboarding. Και το αποδεικνύει...

στα 10

...σκηνοθετώντας μια ταινία που γυρίστηκε σε όλον τον κόσμο και αποτελεί ένα φόρο τιμής στην κουλτούρα του skateboarding, παλιά αλλά και αιώνια αγάπη του - ανάμεσα σε πολλά άλλα - και σκειτμπορντίστα Σπάικ Τζόνζι!

O Σπάικ Τζόνζι αγαπά το skateboarding. Και το αποδεικνύει...

Συνιδρυτής της εταιρείας skateboarding Girl and Chocolate Skateboards, ο Σπάικ Τζόνζι δεν έχει κρύψει ποτέ την αγάπη του για το άθλημα... Και σε μια προσπάθεια να προωθήσει τα προιόντα της εταιρείας αλλά και να κινηματογραφήσει τον εαυτό του επί τω έργω, συνσκηνοθέτησε μαζί με τους Τάι Εβαν και Κόρι Γουάιντσεκ, μια ταινία με τίτλο «Pretty Sweet».

Με υλικό απ' όλον τον κόσμο - ανάμεσα στις χώρες που ταξίδεψε ο Τζόνζι είναι η Νικαράγουα, η Κόστα Ρίκα, ο Παναμάς, η Κίνα και η Βαρκελώνη - το «Pretty Sweet» περιγράφεται από την ίδια την ομάδα των «Girl and Chocolate» ως εξής:

Αυτό είναι το επικό παραμύθι δύο συμμοριών, όπως των The Jets και των The Sharks. Μόνο που οι Girl and Chocolate δεν είναι καν συμμορία. Κάποιοι από αυτούς ενεργούν βίαια και κάποιοι σαν μωρά. Αλλά δεν μοιάζουν στους The Jets και τους The Sharks περισσότερο γιατί δεν μάχονται μεταξύ τους για την κατάκτηση της περιοχής τους. Δεν έχουν ιδέα που στο διάολο πηγαίνουν. Δεν έχουν διαμάχες και οι περισσότεροι συμπαθιούνται μεταξύ τους, οπότε να και κάτι ακόμη που δεν έχουν κοινό με τους The Jets και τους The Sharks. Αυτό όμως που έχουν κοινό μαζί τους είναι ότι λατρεύουν το χορό. Και όταν λέω το χορό, ενώ το SKATE. Και όταν λέω SKATE, καταλαβαίνεται τι εννοώ. Από τους δημιουργούς των «Mouse», «Yeah Right» και «Fully Flared», ακόμη ένα κεφάλαιο σε ένα παραμύθι χωρίς υπόθεση, χωρίς τέλος αλλά πανέμορφες εσωτερικές μάχες εκτελεσμένες πάνω σε μια μικρή σανίδα με ρόδες.

1

Αν δεν γνωρίζετε ποιοι είναι οι The Jets και οι The Sharks σας παραπέμπουμε στο «West Side Story» και σας θυμίζουμε επίσης πως το «Pretty Sweet» είναι απλά ένα διάλειμμα για τον Σπάικ Τζόνζι που αυτήν την εποχή ετοιμάζει την καινούρια του ταινία με τίτλο «Her» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Pretty Sweet» και επισκεφθείτε το επίσημο site της ταινίας για περισσότερες πληροφορίες: