Buzz

O Σημαδεμένος: reunion του καστ στο πάρτυ για την κυκλοφορία του Blu-ray

στα 10

Στο θέατρο Belasco του Λος Αντζελες έγινε το πάρτι για την επικείμενη κυκλοφορία του «Σημαδεμένου» του Μπράιαν Ντε Πάλμα σε Blu-ray. Χαζέψτε τις φωτογραφίες και δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις των Αλ Πατσίνο, Φ. Μάρεϊ Αμπραχαμ, Στίβεν Μπάουερ, Ρόμπερτ Λότζια.

O Σημαδεμένος: reunion του καστ στο πάρτυ  για την κυκλοφορία του Blu-ray

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει το Βlu-ray του «Σημαδεμένου» (1983), του κλασικού πλέον γκανγκστερικού φιλμ του Μπράιαν Ντε Πάλμα σε σενάριο Ολιβερ Στόουν που ενίσχυσε τη δημοτικότητα του ειδώλου των 70ς Αλ Πατσίνο και μας σύστησε την ξανθιά, παιδούλα τότε, Μισέλ Φάιφερ. Το ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του Χάουαρντ Χοκς (1932), ήταν μία αποκαλυπτική, αιματοβαμμένη 170λεπτη ανάγνωση του αμερικανικού ονείρου που θέλει τον ταπεινό Κουβανό μετανάστη να καταφθάνει στο Μαΐάμι και σταδιακά να μεταμορφώνεται σε μεγαλέμπορα μαφιόζο στη χώρα του καπιταλισμού, της βίας και της κόκας.

28 ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει από τα θρυλικά ξεσπάσματα του Τόνι Μοντάνα, και ο παραγωγός Μάρτιν Μπρέγκμαν αποφάσισε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή της αποκατάστασης της ταινίας και της κυκλοφορίας της σε Blu-ray.

Και προχτές το βράδυ, στο θέατρο Belasco του Λος Αντζελες, έγινε το επίσημο πάρτι και το reunion του λαμπερού καστ. Ο Αλ Πατσίνο κάθισε στο θρόνο του Τόνι Μοντάνα που είχε στηθεί στην μέση της σκηνής και τον πλαισίωσαν οι Στίβεν Μπάουερ, Ρόμπερτ Λότζια, Φ. Μάρεϊ Αμπραχαμ και φυσικά ο οικοδεσπότης Μάρτιν Μπρέγκμαν.

Η πρώτη μας απορία είναι που ήταν οι Μπράιαν Ντε Πάλμα και Ολιβερ Στόουν. Η δεύτερη αν η εμφάνιση του Αλ Πατσίνο με τιρκουάζ χαϊμαλί και μαύρη karate-kid κορδέλα στα μαλλιά ήταν άμεση επιρροή από τις κακόγουστες περούκες του Φιλ Σπέκτορ (καθώς αυτή την εποχή γυρίζει την κινηματογραφική του βιογραφία).

Πάντως, δεν ήταν ούτε η χλιδή του catering, η αφθονία των κουβανέζικων πούρων ή της βότκας που ζηλέψαμε. Ηταν η συνεύρεση των πρωταγωνιστών μίας μυθικής πλέον ταινίας, για τα μάτια των τυχερών Λος-Αντζελίνων.

«Δεν ξέρω τι να πω» ξεκίνησε την παρουσίασή του ο 71χρονος Αλ Πατσίνο. «Αυτή η ταινία είναι πολύ αγαπημένη μου, κι από ό,τι φαίνεται συνεχίζει την καριέρα της. Πάντως η επιτυχία της είναι ότι στέκεται στο χρόνο. Ακόμα κι αν κάποιος τη δει σήμερα για πρώτη φορά θα έχει την ίδια αντίδραση με το σοκ του θεατή το 1983.»

Το υπόλοιπο καστ μοιράστηκε αναμνήσεις κι ανέκδοτες ιστορίες από τα γυρίσματα και το πάρτι συνεχίστηκε υπό τους ραπ ρυθμούς του Ludacris. Αλλωστε, όπως δηλώνει κι ο Πατσίνο στο βίντεο, «ο Σημαδεμένος έχει μεγάλο αντίκτυπο και cult status στην κουλτούρα των ράπερς των μαύρων γκέτο...»

Πριν την κυκλοφορία του Blu-ray πάντως, η ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια της ταινίας θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένες αίθουσες στην Αμερική για μία μόνο επετειακή προβολή στις 31 Αυγούστου.