Buzz

Ο Ρέιφ Φάινς κάνει κράτηση στο «Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον

στα 10

Σε αναβρασμό βρίσκεται το κινηματογραφικό ξενοδοχείο του Γουες Αντερσον, με τα ονόματα των πρωταγωνιστών του ν’ αλλάζουν με την ταχύτητα καπριτσιόζου τουρίστα.

Ο Ρέιφ Φάινς κάνει κράτηση στο «Grand Budapest Hotel» του Γουες Αντερσον

Προς το παρόν ξέρουμε ότι ο Τζουντ Λο θα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία του Γουες Αντερσον, το «Grand Budapest Hotel» κι ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρει (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Πριν λίγες μέρες μάθαμε ότι η φημολογούμενη συμμετοχή του Τζόνι Ντεπ στην ταινία ήταν ακριβώς αυτό, μια φήμη κι ότι ο Ντεπ δεν προγραμματίζει διαμονή στο «Grand Budapest» (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Αντίθετα, ένα νέο, θαυμάσιο και απρόσμενο όνομα προστέθηκε στην guest list του Γουες Αντερσον: αυτό του Ρέιφ Φάινς, ο οποίος μετά τον ιστορικό, πια, ρόλο του ως Βόλντεμορτ και μετά τον «Κοριολανό», το «Great Expectations» του Μάικ Νιούελ και τη συμμετοχή του στο «Skyfall», ετοιμάζεται να μπει κι αυτός στο παράξενο σύμπαν του Αντερσον και να γίνει μέλος της κινηματογραφικής του οικογένειας.

Η υπόθεση της ταινίας δεν είναι ακόμα γνωστή, πέρα από το ότι θα είναι μια «ευρωπαϊκή ιστορία», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Ο Φάινς, όμως, θα υποδύεται τον κ. Γκουστάβ, τον αρχι-ρεσεψιονίστα του «Grand Budapest Hotel», τον «chevalier» στα γαλλικά, όπως το «Hotel Chevalier», το μικρού μήκους προοίμιο του «Darjeeling Limited» κι είναι να μην αρχίσουμε τις συμπτώσεις, συνδέσεις και αναφορές.

Αν από τη μία πόρτα του ξενοδοχείου μπαίνει ο Ρέιφ Φάινς, από την άλλη βγαίνει η Αντζελα Λάνσμπουρι, η οποία τελικά δε θα συμμετάσχει στην ταινία, αφήνοντας όμως στη θέση του τον «μόνιμο» Μπιλ Μάρεϊ, τον Τζουντ Λο και όσους ακόμα έχουν ανακοινωθεί, χωρίς επιβεβαίωση, μέχρι σήμερα, δηλαδή τους Οουεν Γουίλσον, Γουίλεμ Νταφό, Εντριεν Μπρόντι, Εντουαρντ Νόρτον και Τζεφ Γκόλντμπλαμ.

Το «The Grand Budapest Hotel», η όγδοη μεγάλου μήκους ταινία του Γουες Αντερσον, σε παραγωγή και πάλι των Σκοτ Ρούντιν και Στίβεν Ρέιλς, θα γυριστεί, θεωρητικά, μέσα στο 2013 για να είναι έτοιμο το 2014. Υπομονή.

Περισσότερος Γουες Αντερσον: