Industry

O Πολ Τομας Αντερσον εισβάλλει στα άδυτα της Σαϊεντολογίας!

στα 10

Tέσσερα χρόνια μετά το «Θα Χυθεί Αίμα», ο Πολ Τόμας Αντερσον επιστρέφει με μια ατιτλοφόρητη ακόμη ταινία που εισβάλλει στα άδυτα μιας θρησκευτικής οργάνωσης (βλ. Σαϊεντολογία) και σηματοδοτεί την πέμπτη συνεργασία του σκηνοθέτη με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

O Πολ Τομας Αντερσον εισβάλλει στα άδυτα της Σαϊεντολογίας!

H ιστορία της καινούριας ταινίας του Πολ Τόμας Αντερσον περιστρέφεται γύρω από τον αρχηγό μιας θρησκευτικής οργάνωσης και αφηγείται τη σχέση του με έναν νεαρό που θα γίνει το δεξί του χέρι ο οποίος γρήγορα θα αμφισβητήσει τόσο την πίστη του όσο και τον μέντορα του.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η μάχη γιγάντων θα παιχτεί ανάμεσα στον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν και τον Γιοακίν Φίνιξ, ενώ παίζουν ακόμη η Εϊμι Ανταμς, η Λόρα Ντερν, ο Τζέσε Πλέμονς και ο Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι.

Η επίσημη σύνοψη της ταινίας επιβεβαιώνει στην πραγματικότητα αυτό που είχαμε γράψει εδώ στο Flix αρχές του Ιουνίου. Οτι, δηλαδή, το φιλμ αφηγείται (χωρίς να το λέει) την ιστορία του ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, Λ. Ρον Χάμπαρντ με τον Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν να υποδύεται τον οπωσδήποτε χαρισματικό άντρα που, επιστρέφοντας στην Αμερική από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, θα σχεδιάσει μια μεθοδολογία ανθρώπινης συμπεριφοράς – θέλεις πίστη; - για να βοηθήσει άλλες χαμένες ψυχές στην αμερικανική μεταπολεμική θλιμμένη κοινωνία.

Αναμένονται αντιδράσεις από τους θιασώτες της Σαιεντολογίας, αλλά και γκρίνιες, αφού ο Τομ Κρουζ (που είχε συνεργαστεί με τον Αντερσον στο «Magnolia») δεν καταλαβαίνει ακόμη το λόγο για τον οποίο δεν πρωταγωνιστεί σε μια ταινία που δικαιωματικά του ανήκει;

Μήπως, κύριε Κρουζ, έχετε ξεχάσει πως ο φίλτατος Τόμας Αντερσον δεν είναι ακριβώς ο σκηνοθέτης που πρόκειται να κάνει ένα «αγιοποιημένο» πορτρέτο του αρχηγού σας;