Buzz

«Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του

στα 10

Η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη εδώ και δώδεκα χρόνια είναι (σχεδόν) έτοιμη. Ανυπομονούμε.

Flix Team
«Ο Εχθρός μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα του
Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος με τον Μανώλη Μαυροματάκη

Μετά από 7 εβδομάδες γυρισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, στη Νέα Σμύρνη, στον Βύρωνα, στα Πατήσια και στα χωριά Ψιανά και Φιδάκια στην Ευρυτανία, η νέα ταινία του Γιώργου Τσεμπερόπουλου ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της και ξεκινά την διαδικασία του post production.

H ιστορία της ταινίας θα μπορούσε να είχε βγει από τις σελίδες μιας εφημερίδας, ή από ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ: Ο 48χρονος Κώστας Στασινός, ιδιοκτήτης γεωπονικού ανθοπωλείου, ζει μια συνηθισμένη ζωή με τη γυναίκα του Ράνια, τον 17χρονο γιο του Ανδρέα στην τελευταία τάξη του Λυκείου, και τη 14χρονη κόρη του Λουίζα. Προοδευτικός και αμετανόητα ιδεολόγος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γεωπονική, έχει εμφυσήσει στα παιδιά του τις αξίες με τις οποίες ανδρώθηκε. Η λεηλασία του σπιτιού του από μια συμμορία θα ανατρέψει ολοκληρωτικά την οικογενειακή ηρεμία, φέρνοντας βίαια στην καθημερινότητά της το παλιό κυνηγετικό όπλο του πατέρα του. Έχει τη δύναμη η οικογένεια να επουλώσει τις πληγές της και να γυρίσει σελίδα;

Όπως και στις προηγούμενες ταινίες του («Μέγαρα», «Ξαφνικός Έρωτας», «Αντε Γεια» και «Πίσω Πόρτα») έτσι και εδώ ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος καταγράφει την πόλη, τη χώρα στην οποία ζούμε, τους ανθρώπους που λίγο πολύ είμαστε. Οπως λέει και ο ίδιος: «Ολες μου οι ταινίες αφορούν την Αθήνα και τους ανθρώπους της. Πριν δέκα χρόνια όμως ζούσαμε στον παράδεισο. Τώρα που όλα έχουν αλλάξει και η ζωή εδώ είναι μια συνεχής δοκιμασία, αισθάνομαι ότι δεν μου επιτρέπεται πια να καλλιγραφώ. Η ταινία είναι σκληρή όσο και η εποχή μας. Στην ταινία οι ''κακοί'' δεν είναι μόνο ξένοι. Είναι και Έλληνες, είναι γείτονες, είναι φίλοι, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Γιατί πολύ σωστά το λέει ένας- άγνωστος- ποιητής ΕΝΑΣ “ο χειρότερος εχθρός μου είναι πάντοτε εντός μου”. Ο άνθρωπος μπορεί να κρύβει ένα ζώο μέσα του. Μόνο μέσα από την πάλη μπορείς να ανακαλύψεις αυτό που πραγματικά είσαι».

Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Μανώλης Μαυροματάκης, η Μαρία Ζορμπά, ο Γιώργος Γάλλος, ο Αντώνης Καρυστινός, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, η Αριάδνη Καβαλιέρου, ο Ηλίας Μουλάς, η Βουλγάρα ηθοποιός Βελέσα Καζάκοβα και και ο Ρουμάνος Τούντορ Τσιρίλα.

Διαβάστε και δείτε μια συνέντευξη του σκηνοθέτη και των υπόλοιπων συντελεστών της ταινίας και δείτε στο gallery μια σειρά από φωτογραφίες από όλα τα στάδια των γυρισμάτων.