Buzz

O άνθρωπος που δεν ήταν ο Μίκαελ Χάνεκε!

στα 10

Ολοι ήταν σίγουροι πως ο λογαριασμός στο twitter με το όνομα @Michael_Haneke δεν ήταν - φυσικά - ο Αυστριακός σκηνοθέτης, αλλά μέχρι και την αποκάλυψη της πραγματικής ταυτότητας του που έγινε σήμερα, 31.000 άνθρωποι τον ακολουθούσαν πιστά...

O άνθρωπος που δεν ήταν ο Μίκαελ Χάνεκε!

Mε ένα tweet του χθες Κυριακή 10 Μαρτίου, ο Βρετανός Μπέντζαμιν Λι αποκάλυψε την ταυτότητα πίσω από τον λογαριασμό του Μίκαελ Χάνεκε στο twitter που τον τελευταίο καιρό έβαλε τον Αυστριακό σκηνοθέτη στο timeline 31.000 ανθρώπων που ακολουθούσαν πιστά τα tweets του, ανάμεσα στα οποία μερικά πολύ διασκεδαστικά κυρίως λόγω των πειραγμένων αγγλικών και των αστείων γύρω από το «Amour»...

Οπως δήλωσε ο Μπέντζαμιν Λι σε συνέντευξη του στον Observer: «Ολα έγιναν από ολοκληρωτικό σεβασμό και θαυμασμό στο πρόσωπο του Χάνεκε και των ταινιών του. Ποτέ δεν είχα την παραμικρή πρόθεση να τον προσβάλω με κανέναν τρόπο και νομίζω πως η διασημότητα που πήρε ο λογαριασμός δεν ήταν κακόβουλος. Αγαπώ τις ταινίες του, αλλά πάντοτε πίστευα πως θα έπρεπε να διαθέτει και μια ελαφριά πλευρά. Από αυτήν μου την επιθυμία γεννήθηκαν αυτά τα tweets, αλλά ποτέ δεν πίστευα πως θα "έπιαναν" όπως και έγινε.»

2

Αυτή φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που ένας ψεύτικος λογαριασμός στο twitter γίνεται hit. Στο παρελθόν ψεύτικοι λογαριασμοί της Οπρα Γουίνφρι, του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, του Κρίστοφερ Γουόκεν, του Τσακ Νόρις έχουν δημιουργήσει πανικό στο παγκόσμιο timeline (στην Ελλάδα αυτό που έρχεται πρώτο στο μυαλό είναι ο ψεύτικος λογαριασμός του Χριστόφορου Παπακαλιάτη).

O Λι ξεκίνησε να τουιτάρει με την έξοδο του «Amour» τον περασμένο Νοέμβρη και ανάμεσα στους followers του λογαριασμού υπήρχαν ηθοποιοί όπως η Ανα Κέντρικ, η Ελεν Πέιτζ και σκηνοθέτες όπως ο Ελάι Ροθ και ο Μπρετ Ράτνερ. «Ο Χάνεκε έχει θέματα με την τεχνολογία», δηλώνει ο Λι. «Μερικές από τις ταινίες του, όπως o «Aγνωστος Κώδικας», το «Benny's Video» και το «Cache» αφορούν τα συστήματα παρακολούθησης, οπότε ίσως μια μέρα ασχοληθεί με την κουλτούρα του Twitter. Θα είναι κολακευτικό αν κάποτε μάθω πως έμαθε την ύπαρξή του μέσα από μένα».

2

Ο Μίκαελ Χάνεκε, ωστόσο, διαθέτει ακριβώς την ελαφριά πλευρά που τόσο πολύ επιθυμούσε ο Μπέντζαμιν Λι. Οταν οι μαθητές του στη σχολή όπου διδάσκει τον ενημέρωσαν πως κάτι περίεργο συμβαίνει στο Ιντερνετ με το όνομά του, αυτός απάντησε «Είμαι πολύ μεγάλος γι' αυτά τα πράγματα».

Διαβάστε περισσότερα για τον αληθινό Μίκαελ Χάνεκε εδώ.