Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

στα 10

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου

«Una Noche» της Λούσι Μαλόι

Κινηματογραφώντας την πραγματικότητα της Αβάνας πέρα από τα τουριστικά κλισέ και τις γραφικές εικόνες ρομαντικής εγακτάλειψης, η πρώτη μεγάλου μηκους της Λούσι Μάλόι κοιτάζει μια αλήθεια που δεν είναι τόσο φωτογενής. Το «Una noche» είναι η ιστορία δυο νεαρών που όταν οι συνθήκες τους οδηγούν στα άκρα, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την Κούβα με μια βάρκα, για το Μαϊάμι. Βραβευμένο στο φεστιβάλ της Tribeca και σε μια σειρά ακόμη φεστιβάλ, το φιλμ είναι κάτι παραπάνω από μια ταινία μυθοπλασίας, αφού στην πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη, οι δυο πρωταγωνιστές ζήτησαν πολιτικό άσυλο στις Η.Π.Α.

Δείτε ένα clip:

«Home for the Weekend» τoυ Χανς Κρίστιαν Σμιντ

1

Ενα καλοκαιρίνο σαββατοκύριακο, ένα όμορφο σπίτι στην εξοχή, μια φαινομενικά ιδανική οικογένεια. Οι δυο γιοι του ζευγαριού έρχονται να το περάσουν μαζί με τους γονείς τους. Όλα κυλούν απρόσκοπτα, μέχρι την στιγμή που η μητέρα που πάσχει από κατάθλιψη θα εξομολογηθεί ότι σταμάτησε να παίρνει τα φαρμακά της. Και αυτό θα είναι η αφορμή για μια συνέχεια που θα γκρεμίσει την εικόνα της οικογενειακής γαλήνης κι ευτυχίας και που θα φανερώσει προβλήματα και παθολογίες που δεν κρύβονται εύκολα τοποθετώντας τα απλά κάτω από το χαλί.

Δείτε το τρέιλερ:


«Gimme the Loot» του Ανταμ Λεόν

γρσ

Με φόντο μια Νέα Υόρκη που δείχνει να εξαφανίζεται για να δώσει τη θέση της σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με το σκηνικό μιας ρομαντική κομεντί, ο Ανταμ Λεόν στήνει στο σκηνοθετικό του ντεμπούτο μια αυθεντική Νεοϋορκέζικη ιστορία,, με ήρωα δυο νεαρού που κυκλοφορούν στην πόλη αφήνοντας το σημάδι τους και που φιλοδοξούν να φτιάξουν ένα αληθινά σπουδαίο γκράφιτι. Γεμάτο ενέργεια και αγάπη για το αστικό τοπίο, με αναφορές σε ένα σινεμά που μοιάζει να εκπνεει μαζί με την πάλαι ποτέ γεμάτη αντιξοότητες πόλη, το «Gimme the Loot», μοιάζει αν μη τι άλλο αντάξιο της μυθοιλογίας μιας αληθινής μητρόπολης.

Δείτε το τρέιλερ:


«Ημερολόγια Αμνησίας» της Στέλλας Θεοδωράκη

655656

Ανακαλύπτοντας μια σειρά από ξεχασμενα super 8 σε μια περίοδο κρίσης και προσωπικών απωλειών, η ηρωίδα της ταινίας της Στέλλας Θεοδωράκη, νιώθει την ανάγκη να κινηματογραφήσει το τόσο διαφορετικό παρόν της. Το τότε και το τώρα, η διαφορετική ποιότητα των εικόνων, ενός παρελθόντος γεμάτου δυνατότητες κι ενός παρόντος αντιμέτωπου με ένα αδιέξοδο, δημιουργούν μια ακραία αντίστιξη. Η Θεοδωράκη κάνει μια ταινία προφανώς προσωπικη, που όμως μοιάζει να μιλά για κάτι που αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε όλοι με ανάλογη ένταση και καθαρότητα. [[Διαβάστε περισσότερα για την ταινία.](https://flix.gr/news/h-stella-theodorakh-krataei-hmerologia-amnhsias.html)]

«See Girl Run» του Νέιτ Μέγιερ

citadel

Οταν η Εϊμι ανακαλύπτει σχεδόν εντελώς ξαφνικά ότι ο γάμος, η ζωή της, η ίδια δεν είναι αυτό που ήλπιζε, πακετάρει τα μπαγκάζια και τον εαυτό της επιστρέφοντας στο σπίτι των γονιών της, ελπίζοντας να κερδίσει μια δεύτερη ευκαιρία, μια διαφορετική εκδοχή στην ζωή της. Μόνο που αντίθετα από τις προσδοκίες, η ζωή δεν ακολουθεί πάντα την πορέια που ονειρεύομαστε κάτι που η Εϊμι θα ανακαλύψει σε αυτό το χαμηλότονο κωμικοτραγικό φιλμ που περιγράφει κάτι αληθινό κι αναγνωρίσιμο.

Δείτε το τρέιλερ:


«Anaparastasis: Η Zωή και το Eργο του Γιάννη Χρήστου» του Κωστή Ζουλιάτη

1

Ο Γιάννης Χρήστου (1926-1970) συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της μουσικής πρωτοπορίας του 20ού αιώνα, αν και ουσιαστικά αποτελεί σήμερα έναν μεγάλο άγνωστο. Με τον πρόωρο θάνατό του σε τραγικό δυστύχημα, ανήμερα των γενεθλίων του, ο κόσμος της σύγχρονης μουσικής στερήθηκε ένα από τα πλέον συναρπαστικά και προκλητικά ταλέντα του. Η ταινία σκιαγραφεί την προσωπικότητα και το ιδιαίτερο πνεύμα αυτού του μεγάλου στοχαστή της τέχνης, ακολουθώντας τη διαδρομή της σύντομης ζωής του - πάντα συνυφασμένης με την τέχνη του και την προσφορά του στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό. 

Δείτε το τρέιλερ:


Τέλος σήμερα, πριν από την προβολή της ταινίας της Ούρσουλα Μέγιερ «Η Αδελφή μου», θα προηγηθεί η προβολή της μικρού μήκους ταινίας του Γιώργου Ζώη «Τίτλοι Τέλους» που βραβεύτηκε πρόσφατα στο φεστιβάλ Βενετίας.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα και τις ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.