Buzz

«Not Fade Away»: Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι και ο Ντέιβιντ Τσέις συναντιούνται ξανά

στα 10

Αυτή τη φορά στη μεγάλη οθόνη, όπου ο δημιουργός των «Sopranos» κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο και ο «Τόνι» είναι εκεί για να τον στηρίξει.

«Not Fade Away»: Ο Τζέιμς Γκαντολφίνι και ο Ντέιβιντ Τσέις συναντιούνται ξανά

Στην πραγματικότητα, ακόμη κι αν το πρώτο τρέιλερ έχει κάμποσο Τζέιμς Γκαντολφίνι, είναι προφανές ότι ο ρόλος του δεν είναι πρωταγωνιστικός, αφού το φιλμ που ακολουθεί την πορεία μιας παρέας παιδιών από το Νιου Τζέρσεϊ που στην δεκαετία του 60, εμπνέονται από τους «Rolling Stones» κι αποφασίζουν να ξεκινήσουν την δική τους μπάντα.

O Ντέιβιντ Τσέις, ο οποίος έπαιζε ντραμς όταν βρισκόταν στην ηλικία των ηρώων του, λέει πως το φιλμ «δεν είναι αυτοβιογραφικό αλλά είναι προσωπικό» και πως «ακόμη κι αν το φιλμ χτίστηκε πάνω στη μουσική, στην πορεία απέκτησε μια διαφορετική υφή. Ξεκίνησα να μελετώ την εποχή και να ανακαλύπτω τα πράγματα που συνέβαιναν στο παρασκήνιο της ιστορία που αφηγούμαι. Οσο συνέβαιναν, δεν τους έδινα πολύ μεγάλη σημασία, ήμουν ένα κακομαθημένο παιδί των προαστίων, αλλά ήταν στ΄ αλήθεια μια παράξενη εποχή. Ενοιωθες ότι κάτι σημαντικό συνέβαινε κάθε μέρα. Κι αυτή την αίσθηση δοκίμασα να μεταφέρω στο φιλμ». Η τιανία του προβλήθηκε μόλις στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Νέας Υόρκης και οι πρώτες κριτικές δείχνουν ότι κατάφερε να κάνει κάτι πιο ενδιαφέρον από ένα φιλμ για την άνοδο ενός γκρουπ στην μουσική σκηνή της δεκαετίας του εξήντα, ακόμη κι αν η μουσική εξακολουθεί να παίζει έναν βασικό ρόλο. «Ενα απο τα αγαπημένα μου πράγματα στους “Sopranos” ήταν να βάζω μουσική στις εικόνες, πάντα είχα μια σαφή ιδέα ποιο τραγούδι θα έπρεπε να τις συνοδεύει. Κι εδώ, θέλησα να φτιάξω μια συλλογή από τα αγαπημένα μου τραγούδια, τοποθετημένα στην λογική και την ιστορία της ταινίας».

Δείτε το τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε: