Industry

Η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου έχει ηθικά προαπαιτούμενα

στα 10

Με τα εγκαίνιά της προσκαλεί τους φοιτητές σε μια... Κίνα νέα!

Η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου έχει ηθικά προαπαιτούμενα

Η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου, η σπουδαιότερη κινηματογραφική σχολή της χώρας, από την οποία έχουν ξεπηδήσει δημιουργοί σαν τον Ζανγκ Γιμού, τον Τσεν Κάιγκε, τον Ζία Ζάνγκε, μετρά ήδη 71 χρόνια ζωής και μόλις επεκτάθηκε, ανοίγοντας ένα νέο campus που ξεκινά να λειτουργεί με πάνω από 1.000 πρωτοετείς φοιτητές. Παράλληλα, έκανε και τις προθέσεις της παραπάνω από ξεκάθαρες.

Διαβάστε ακόμη: «Chinese Doctors» | Ενα επικό δράμα για την μάχη με τον Covid-19 στην Κίνα, ήταν απλώς θέμα χρόνου

Στην εναρκτήρια γιορτή του νέου τμήματος της Σχολής, ο Χου Ζιφένγκ, αντιπρόεδρος της Ακαδημίας και Αναπληρωτής Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, δήλωσε, «Σπουδαστές, είστε τυχεροί γιατί ζείτε σε μια στιγμή ανεπανάληπτων ευκαιριών στην ιστορική εξέλιξη του έθνους μας. Θα πρέπει να είστε περήφανοι γι' αυτή τη νέα εποχή και συνειδητά και με σιγουριά να σηκώσετε το βάρος της μεγάλης αναγέννησης του κινεζικού έθνους. Ελπίζω να αξιοποιήσετε τα νιάτα σας και να γίνετε η πρώτη γενιά της δυνατής χώρας μας που θα μπορέσει να διαβεβαιώσει το Κόμμα ότι η πολιτιστική παραγωγή μας και η σχετιζόμενη πολιτική της οδεύει προς την επιθυμητή κατεύθυνση.»

κίνα 607

Και, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, προσέθεσε, «Ελπίζω ότι θα θελήσετε να είστε σεβαστοί στον κόσμο, αντί να ξεπέσετε σε ηθικό τέλμα, αντί να θελήσετε να παρουσιάζεστε ως επιφανειακά σπουδαίοι για λίγο πριν σας παραμερίσουν.»

Ετσι κι αλλιώς, το νέο παράρτημα της Ακαδημίας έγινε ακριβώς, όπως αναφέρεται και στις μπροσούρες του, «για να υπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του Κόμματος και της στρατηγικής της χώρας για να γίνει μια μεγάλη πολιτιστική δύναμη.» Κι αν αυτά (και περισσότερα) εμείς τα διαβάζουμε στο Variety, ας μην ξεχνάμε ότι η πρόσφατη σύμπραξη των Η.Π.Α. με την Κίνα με συμφωνίες παραγωγής ήταν που έδωσε, στ' αλήθεια, νέα πνοή και στις δυο βιομηχανίες.