Buzz

Never Compromise: Αφίσα για το «Iron Lady»

στα 10

Εχοντας κρατήσει ένα υπερβολικά χαμηλό προφίλ μέχρι τώρα, το «The Iron Lady» της Φιλίντα Λόιντ, αποκαλύπτει την (μάλλον αμήχανη) αφίσα του.

Never Compromise: Αφίσα για το «Iron Lady»

Την θαυμάσατε στο πρώτο teaser, ως μια πολύ πιο χαριτωμένη εκδοχή της μάλλον αντιπαθούς Μάργκαρετ Θάτσερ, και τώρα ποζάρει για το poster του φιλμ, με το πρόσωπό της να γίνεται κυριολεκτικά ένα με το κτήριο του βρετανικού κοινοβουλίου.

Η αλήθεια είναι πως μοιάζει δύσκολο να φτιάξεις μια αληθινά εμπνευσμένη αφίσα για ένα φιλμ τόσο επικεντρωμένο σε μια όχι ακριβώς αγαπητή προσωπικότητα και το φιλμ της Λόιντ μοιάζει να ακολουθεί μια δοκιμασμένη οδό.

Οπως ο Στίβεν Φρίαρς έδωσε στο πρόσωπο της Ελεν Μίρεν πρώτη θέση στο πόστερ της «Βασίλισσας» πριν λίγα χρόνια, έτσι και το «The Iron Lady», αφήνει χώρο γι αυτό που είναι το βασικό ατού της ταινίας: την Μέριλ Στριπ.

Η έξοδός του φιλμ στην Αμερική άλλωστε στις 16 Δεκεμβρίου, ποντάρει ακριβώς εκεί και στην σχεδόν σίγουρη από τώρα υποψηφιότητα για τα Οσκαρ που θα κερδίσει η πρωταγωνίστρια του. Στην Μεγάλη Βρετανία το φιλμ θα βγει στις αίθουσες στις 6 Ιανουαρίου και δυο εβδομάδες αργότερα στις 19 Ιανουαρίου θα φτάσει στην Ελλάδα.