Buzz

Το αιματοβαμμένο «Apostle» μας προσκαλεί στα λημέρια μιας επικίνδυνης αίρεσης

στα 10

Ο σκηνοθέτης των «The Raid», Γκάρεθ Εβανς, συνεργάζεται με τον Νταν Στίβενς σε μια από τις πιο υποσχόμενες νέες παραγωγές του Netflix.

Το αιματοβαμμένο «Apostle» μας προσκαλεί στα λημέρια μιας επικίνδυνης αίρεσης

Υπεύθυνος για τις δύο ταινίες «The Raid», δύο από τις πιο εντυπωσιακές εκρήξεις αδρεναλίνης και πολεμικών τεχνών που είδαμε τα τελευταία χρόνια στο σινεμά, με φόντο τον υπόκοσμο της Τζακάρτα, ο Γκάρεθ Εβανς αφήνει την Ινδονησία και την καθαρόαιμη δράση για να μας μεταφέρει στην Αγγλία των αρχών του 20ού αιώνα, για τις ανάγκες της νέας, όχι λιγότερο αιματηρής, ταινίας του, που μοιάζει να μετακινείται αποφασιστικά προς το είδος του τρόμου.

Γυρισμένο για λογαριασμό του Netflix, το καινούργιο του φιλμ με τίτλο «Apostle» εκτυλίσσεται το 1905, και έχει ήρωα τον Τόμας Ρίτσαρντσον, έναν άσωτο υιό ο οποίος επιστρέφει στο πατρικό του στο Λονδίνο για να ανακαλύψει ότι η αδελφή του έχει απαχθεί από μια θρησκευτική αίρεση. Αποφασισμένος να τη φέρει πίσω με κάθε τίμημα, θα ταξιδέψει στο ειδυλλιακό νησί όπου τα μέλη της αίρεσης ζουν υπό την ηγεσία του χαρισματικού Προφήτη Μάκολμ. Καθώς ο Τόμας διεισδύει στην κοινότητα του νησιού, διαπιστώνει ότι η επίγεια διαφθορά την οποία η αίρεση ισχυρίζεται ότι έχει απορρίψει έχει ήδη μολύνει τις τάξεις της, και ξεσκεπάζει ένα μυστικό πολύ πιο φρικαλέο απ’ όσο μπορούσε να φανταστεί.

Διαβάστε ακόμη: To Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης φέρνει το «Roma» του Αλφόνσο Κουαρόν στη μεγάλη οθόνη όπως του αξίζει

Apostle 607

Apostle 607

Αν κρίνουμε από τα όσα μας έχει διδάξει η (κινηματογραφική) ιστορία, τίποτα καλό δεν βγήκε ποτέ από ανάλογες περιπτώσεις θρησκευτικών αιρέσεων και μυστικισμού, και οι πρώτες εικόνες της ταινίας μας προδιαθέτουν ότι το «Apostle» δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό. Αντίθετα, η ταινία μοιάζει να βαδίζει στα χνάρια σύγχρονων ταινιών τρόμου όπως το «Kill List», το «The Witch» και η «Διαδοχή», με την προσθήκη τρυπανιών, σπασμένων οστών και μπόλικου αίματος.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο κρατά ο Νταν Στίβενς (ο οποίος κινείται με εντυπωσιακή άνεση από ταινίες και σειρές για όλη την οικογένεια, όπως το «Downton Abbey» και η πρόσφατη «Πεντάμορφη και το Τέρας», σε ευπρόσδεκτα φευγάτες ερμηνείες σε πιο cult παραγωγές όπως τα «The Guest» και «Legion»), ενώ απέναντί του βρίσκεται ο πάντα αξιόπιστος Μάικλ Σιν, στο ρόλο του ηγέτη της σέκτας.

Δείτε παρακάτω το συναρπαστικό και αδυσώπητα άγριο πρώτο τρέιλερ, καθώς και την εξαιρετική αφίσα της ταινίας, η οποία θα κυκλοφορήσει στο Netflix στις 12 Οκτωβρίου.


Διαβάστε ακόμη

Apostle 607