Buzz

T' αγόρια έχουν «Need for Speed»

στα 10

Γκάζια, πειραγμένα αυτοκίνητα και απόλυτο fun σε μια ταινία που θα κάψει λάστιχα σε λίγες μέρες στην οθόνη. Αλλά πριν, πάρτε μια γεύση και γνωρίστε τους πρωταγωνιστές της.

T' αγόρια έχουν «Need for Speed»

Μην το πείτε το νέο «Fast and Furious», αφού το «Need for Speed», έχει ήδη κερδίσει σημαντική επιτάχυνση στην αρένα των video games όπου η σειρά παιχνιδιών έγραψε πολλά χιλιόμετρα κι έβαλε αμέτρητα αγόρια και κορίτσια στην θέση του οδηγού.

Και το φιλμ του βετεράνου κασκαντέρ Σκοτ Γουό που δοκιμάζεται για πρώτη φορά στη σκηνοθεσία υπόσχεται όχι απλά αδρεναλίνη σε γερές δόσεις και ταχύτητα δίχως φρένα, αλλά και δράση παλιάς κοπής σε μια ταινία που αντλεί τις επιρροές της από τα καλύτερα κυνηγητά στην ιστορία του σινεμά.

Ο Ααρον Πολ που έχει εδώ τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο μετά το «Breaking Bad» λέει ότι η ταινία «θυμίζει περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο μια κλασσική ταινία με αυτοκίνητα από τις μέρες των φιλμ του Στιβ ΜακΚουίν. Νομίζω ότι οι θεατές πρόκειται να εκπλαγούν ευχάριστα».

2

Κι αν το video game δεν στηριζόταν ακριβώς στην ιστορία του, μα στις θεαματικές κόντρες το φιλμ του Γουό, θα φέρει προφανώς στις αίθουσες τους θεατές για το δεύτερο, μα φιλοδοξεί να τους κάνει να ενδιαφερθούν και για τους χαρακτήρες και την ιστορία.

Η οποία ξεκινά όταν ο Τόμπι αποφασίζει να πάρει εκδίκηση από τον παλιό του αντίζηλο που όχι μόνο τον παγίδευσε και τον οδήγησε στην φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, αλλά εν τω μεταξύ του έκλεψε και το κορίτσι.

2

Με άλλα λόγια 100% αγορίστικα προβλήματα για μια παρέα από αγόρια που έχουν επικεφαλής τον πάντα εξαιρετικό Αααρον Πολ και τον Ντόμινικ Κούπερ στον ρόλο του αντιπάλου του. «Τα γυρίσματα δεν έμοιαζαν με τίποτα απ΄οτι είχα ήδη κάνει μέχρι τώρα» λέει ο Πολ. «Κάθε μέρα ήταν σαν να διέσχιζε ένα πυκνό σύννεφο τεστοστερόνης».

2

Κι αν αναρωτιέστε πως ένα «πυκνό σύννεφο τεστοστερόνης» να μεταφερθεί στην οθόνη, πάρτε μία γεύση από τα γυρίσματα και τους πρωταγωνιστές στην πίστα (οδήγησης) και δείτε το αληθινά θεαματικό τρείλερ του φιλμ που φτάνει στις αίθουσες στις 20 Μαρτίου από την Odeon.