Buzz

Μπαζ Λούρμαν - Λεονάρντο Ντι Κάπριο: to be or not to be?

στα 10

Ο Μπαζ Λούρμαν φαίνεται να ξέρει ήδη την επόμενη κίνηση στην κινηματογραφική του σκακιέρα και θέλει ξανά έναν τραγικό ήρωα στο επίκεντρο. Το νέο όμως δεν είναι αυτό. Αλλά ότι θέλει ξανά πρωταγωνιστή του τον Λίο.

Μπαζ Λούρμαν - Λεονάρντο Ντι Κάπριο: to be or not to be?

Μπορεί «Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» να παίρνει ανάμικτες κριτικές ανά τον κόσμο, αλλά ο Μπαζ Λούρμαν δεν πτοείται. Και γνωρίζει ένα πράγμα πολύ καλά: κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για το ταλέντο του πρωταγωνιστή του.

Με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο συναντήθηκαν 17 χρόνια πριν στα πλατό του «Romeo + Juliet» και η συνεύρεσή τους σήμερα με επίκεντρο τον γοητευτικό, εγωκεντρικό ήρωα του Σκοτ Φιτζέραλντ απλά ενίσχυσε την εκτίμηση που είχε ο ένας για τον άλλον.

Στις συνεντεύξεις που έδωσε ο Αυστραλός σκηνοθέτης για την προώθηση του «Great Gatsby» πριν από λίγες μέρες, δεν έκρυψε ότι έχει στο μυαλό του το επόμενο dream project του: θέλει να κινηματογραφήσει τη δική του εκδοχή του «Αμλετ».

«Για μένα ο Γκάτσμπυ είναι ο αμερικανός Αμλετ. Οπότε αυτό θα ήταν το ιδανικό πρότζεκτ για μένα!»

Επιστρέφοντας στον Σαίξπηρ λοιπόν, δε χρειάζεται να πάει πολύ μακριά για τον πρωταγωνιστή του. Ο ίδιος παραδέχεται ότι η συνεργασία τους είναι ιδανική και «θα επέλεγε τον Λεονάρντο ξανά για κάθε ταινία του».

Ολα αυτά μοιάζουν αρκετά θεωρητικά ακόμα, αλλά τίποτα δε θα μας εκπλήξει. Ο Ντι Κάπριο έχει αποδείξει ότι είναι πιστός στους σκηνοθέτες του κι ο Λούρμαν ότι εμπνέεται από τους ηθοποιούς τους.

To be or not to be λοιπόν; Αυτή είναι η ερώτηση.

Προς το παρόν, όσο καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα μέχρι να δούμε την ταινία, διαβάζουμε τα πάντα για τον «Υπέροχο Γκάτσμπυ», που κυκλοφορεί την ερχόμενη εβδομάδα και στις ελληνικές αίθουσες.