Buzz

Τι θα δούμε στις αίθουσες μέχρι το τέλος του 2023

στα 10

Ο Νοέμβρης τελειώνει, ο Δεκέμβρης έρχεται και αυτές είναι οι ταινίες που θα ολοκληρώσουν το 2023. With a bang!

Τι θα δούμε στις αίθουσες μέχρι το τέλος του 2023

To 2023 φτάνει στο τέλος του ως η χρονιά που ο κόσμος επέστρεψε οριστικά στις αίθουσες. Σημειώνουμε εδώ ποιες ταινίες περιμένουμε να δούμε περισσότερο μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου και προετοιμαζόμαστε για το κινηματογραφικό 2024.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

fallen leaves

Πεσμένα Φύλλα (Fallen Leaves) του Ακι Καουρισμάκι | 30 Νοεμβρίου

Η νέα ταινία του Ακι Καουρισμάκι, ένα καθησυχαστικό φιλμ αισθημάτων και αλκοόλ που κέρδισε το Βραβείο Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών, αλλά κυρίως τις καρδιές όσων το είδαν.

φόνισσα

Η Φόνισσα της Εύας Νάθενα | 30 Νοεμβρίου

Η Εύα Νάθενα μεταφέρει το ομότιτλο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε μια - εδώ και τώρα - ταινία για τις γυναίκες μέσα στην ΙστορίαΣε αυτό που σχεδόν μαθηματικά θα είναι το blockbuster του φινάλε του έτους.

maestro

Ο Μαέστρος (Maestro) του Μπράντλεϊ Κούπερ | 7 Δεκεμβρίου

Η ταινία αφηγείται 30 χρόνια ταραχώδους ζωής και θρυλικής καριέρας του οσκαρικού συνθέτη Λέοναρντ Μπερνστάιν και εστιάζει στο γάμο του με την Φελίσια Moντελέγκρε. Μπράντλεϊ Κούπερ και Κάρεϊ Μάλιγκαν ανεβαίνουν ερμηνευτικές οκτάβες, η ταινία άρεσε (κάπως) αλλά έπεσε (κάπως) στο κενό μετά την προβολή της στη Βενετία, αναμένοντας τώρα την μετωπική με το κοινό.

thanksgiving

Thanksgiving του Ελάι Ροθ | 7 Δεκεμβρίου

Μετά από μια τραγική αναταραχή που εκδηλώνεται κατά την Black Friday, ένας μυστηριώδης δολοφόνος που εμπνέεται από τη Μέρα των Ευχαριστιών τρομοκρατεί το Πλίμουθ στη Μασαχουσέτη, γενέτειρα της σχετικής γιορτής. Ο Ελάι Ροθ επιστρέφει με κέφια.

the old oak

Η Τελευταία Παμπ (Old Oak) του Κεν Λόουτς | 7 Δεκεμβρίου

Σήμερα, σ' ένα χωριό της βορειοανατολικής Αγγλίας, κάποτε τόπο ανθρακωρύχων, τώρα παρηκμασμένο και φτωχό, ζει ο Τίτζεϊ, ιδιοκτήτης της τελευταίας παμπ της περιοχής. Το «The Old Oak», η παλιά βελανιδιά, είναι λίγο σαν και τον ίδιο: απαράλλαχτη τις τελευταίες δεκαετίες, αποκούμπι για τους ντόπιους, μισοχαλασμένη, λίγο θλιβερή. Οταν στο χωριό τοποθετούνται πρόσφυγες από τη Συρία, ο Τίτζεϊ γνωρίζει τη νεαρή Γιάρα που έχει αγάπη για τη φωτογραφία και τους ανθρώπους. Στον εφιάλτη του τραμπουκισμού των Σύρων από τους ντόπιους κάθε ηλικίας, η Γιάρα έχει την απάντηση: να διοργανώσουν, μαζί, συσίτιο για Αγγλους και πρόσφυγες, για όποιους έχουν ανάγκη, γιατί το φαγητό είναι η μόνη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να μονιάσουν. Και να το κάνουν, φυσικά, στον πίσω χώρο της παμπ, που μαζί θα ανακαινίσουν. Ομως οι συντοπίτες του Τίτζεϊ δεν βλέπουν αυτή την ιδέα με καλό μάτι. Κλασικός Κεν Λόουτς σε αυτό που ίσως είναι το κύκνειο άσμα του.

dream scenario

Ονειρικό Σενάριο (Dream Scenario) του Κρίστοφερ Μπόργκλι | 7 Δεκεμβρίου

Tα πάντα στη ζωή του Πολ Μάθιους, ενός βαρετού ακαδημαϊκού και οικογενειάρχη, ανατρέπονται καθώς εκατομμύρια άγνωστοι αρχίζουν ξαφνικά να τον βλέπουν στα όνειρά τους. Όταν όμως αυτές οι νυχτερινές επισκέψεις πάρουν εφιαλτική τροπή, ο Πολ αναγκάζεται να τα βγάλει πέρα με την αναπάντεχη φήμη του. Ο Νικόλας Κέιτζ σε μια ακόμη «αλλού» ταινία από τον σκηνοθέτη του «Σιχάθηκα τον Εαυτό μου».

wonka

Γουόνκα (Wonka) του Πολ Κινγκ | 14 Δεκεμβρίου

Η Warner Bros. ετοιμάζεται να φέρει για τρίτη φορά του Γουίλι Γουόνκα στη μεγάλη οθόνη, διασκευάζοντας το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ. Τον περιπετειώδη, εκκεντρικό Γουίλι Γουόνκα, τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, έχουν ενσαρκώσει θρυλικά, πρώτα ο Τζιν Γουάιλντερ το 1971 κι έπειτα ο Τζόνι Ντεπ το 2005. Τον εμβληματικό αυτό ρόλο έρχεται να αναλάβει τώρα ο Τίμοθι Σαλαμέ. Τελεία και παύλα.

the zone of interest

Ζώνη Ενδιαφέροντος (Zone of Interest) του Τζόναθαν Γκλέιζερ | 14 Δεκεμβρίου

Ο διοικητής του Aουσβιτς, Ρούντολφ Ες, και η σύζυγός του Χέντβιγκ, προσπαθούν να φτιάξουν μια ονειρεμένη ζωή για την οικογένειά τους, σε ένα σπίτι με κήπο δίπλα στο στρατόπεδο. Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Μάρτιν Εϊμις η ιστορία της νέας ταινίας του Τζόναθαν Γκλέιζερ δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια.

καπετάν Μιχάλης

Ο Καπετάν Μιχάλης του Κώστα Χαραλάμπους | 21 Δεκεμβρίου

Κρήτη 1889, η χρονιά της επανάστασης. Κεντρικός ήρωας είναι ο Καπετάν Μιχάλης, ένας ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, ωσότου ελευθερωθεί η Κρήτη. Την στιγμή όμως που συναντά την Εμινέ, γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, τον κυριεύει ένας δαίμονας. Ο πειρασμός δεν τον αφήνει σε ησυχία και τον αποσπά από αυτό που θεωρεί ιερό καθήκον, την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Γρήγορα τα πράγματα περιπλέκονται και μια νέα εξέγερση ξεσπά, η οποία θα αλλάξει για πάντα τις ζωές όλων των ηρώων. Ο Κώστας Χαραλάμπους αναμετριέται με το αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη με τον Αιμίλιο Χειλάκη στον ρόλο του Καπετάν Μιχάλη.

Aquaman and the Lost Kingdom

Aquaman and the Lost Kingdom του Τζέιμς Γουάν | 21 Δεκεμβρίου

Μετά από αρκετές αναβολές και αναφορές για πολλά και εκτεταμένα reshoots το σίκουελ του «Aquaman» του Τζέιμς Γουάν, με τίτλο «Aquaman and the Lost Kingdom» επιτέλους θα κάνει φέτος την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μεγάλο στοίχημα για τις υπερηρωικές ταινίες που τελευταία βυθίζονται στο box office.

Les Amandiers

Για Πάντα Νέοι (Les Amandiers) της Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι | 21 Δεκεμβρίου

Μια από τις ωραιότερες ταινίες του 2022 φτάνει στο κλείσιμο του 2023 για να μας επιστρέψει πίσω στα 80s. Το σκηνικό είναι η δραματική σχολή Les Amandiers, το διάσημο γαλλικό φυτώριο ηθοποιών που ίδρυσε ο Πατρίς Σερό (και στο οποίο φοίτησε η Τεντέσκι που μοιράζεται, εδώ, τις αναμνήσεις της). Η εποχή είναι η δεκαετία του '80, χαρακτηριστική υπέρμαχος κάθε είδους ελευθερίας, στην υποκριτική, στην πολιτική, στον τρόπο ζωής, στον έρωτα. Αυτή, άλλωστε, είναι κι η περίοδος που ο κόσμος και, μαζί του, οι ήρωες, αρχίζουν να συνειδητοποιούν τι σημαίνει το AIDS και πόσο κοντά τους βρίσκεται.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!