Buzz

Ονειρεύτηκες και εσύ τον Νίκολας Κέιτζ;

στα 10

Eνας αγνώριστος Νίκολας Κέιτζ πρωταγωνιστεί στα όνειρα που πολλών και στο τρέιλερ της ταινίας «Dream Scenario», μια προφανής μείξη Αρι Aστερ και Τσάρλι Κάουφμαν - για δυνατούς λύτες.

Ονειρεύτηκες και εσύ τον Νίκολας Κέιτζ;

Ο Νίκολας Κέιτζ βρίσκεται στο (επι)κέντρο στην επερχόμενη σκοτεινή κωμωδία τρόμου «Dream Scenario» της A24.

Σκηνοθετημένη από τον Κρίστοφερ Μπόγκλι, το μυαλό πίσω από το «Σιχάθηκα τον Εαυτό μου» (που παίζεται αυτό τον καιρό και στις ελληνικές αίθουσες), αυτή η ταινία υπόσχεται να είναι μια ανατρεπτική, συνταρακτική αλλά και συνάμα κωμική ματιά στον κόσμο των ονείρων και των εφιαλτών.

Το πρώτο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ώρες σήμερα από την A24, προσφέρει μια γοητευτική εικόνα αυτού του σουρεαλιστικού κόσμου.

Ο Κέιτζ υποδύεται τον Πολ Μάθιους, έναν καθηγητή κολεγίου που η ζωή του παίρνει μια παράξενη τροπή, όταν αρχίζει ανεξήγητα να εμφανίζεται στα όνειρα αγνώστων. Αν και αυτή η νεοαποκτηθείσα κατάσταση του ως δημόσιου προσώπου τον γεμίζει αρχικά με θαυμασμό και ενθουσιασμό, γρήγορα γίνεται και μια σκιά που τον καταδιώκει, καθώς οι εμφανίσεις του στα όνειρα του γύρω κόσμου γίνονται όλο και πιο τρομακτικές.

Σε μια τηλεοπτική συνέντευξη μέσα στο τρέιλερ, ο χαρακτήρας του Κέιτζ, με χιουμοριστικό τρόπο, απαντάει στο φαινόμενο, «Γιατί εγώ; Ε, δεν ξέρω! Είμαι ξεχωριστός, νομίζω.» Αυτό θέτει τον τόνο για μια σκοτεινή, αμυδρή κωμωδία που εξερευνά με χιούμορ το θέμα της φήμης, των ονείρων και των συνεπειών που έχει το να υπάρχει η εικόνα κάποιου στη συλλογική συνείδηση.

dream scenario

Το τρέιλερ, που συνοδεύεται από το νοσταλγικό ‘90s τραγούδι «Dreams» των The Cranberries, μας εισάγει σε έναν κόσμο όπου ο Κέιτζ αντιμετωπίζει χειροκροτήματα, θαυμασμό, μιμητές και ακόμη και οργισμένα πλήθη. Η σύγκρουση της καθημερινής οικογενειακής του ζωής με την απρόσμενη εκείνη φήμη από τα όνειρα προσθέτει χιούμορ και περιέργεια στην ταινία. Από το τρέιλερ φαίνεται πως το φιλμ παίρνει ξεκάθαρη έμπνευση από έργα του Αρι Αστερ, πιο συγκεκριμένα το φετινό «Ο Μπο Φοβάται», και του Τσάρλι Κόφμαν, όπως το «I’m Thinking of Ending Things» και «Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού», που εξερευνούν επίσης την διάλυση ορίων πραγματικότητας και φαντασίας.

Το «Dream Scenario» διαθέτει μια εντυπωσιακή ομάδα ηθοποιών, συμπεριλαμβανομένων των Τζούλιαν Νίκολσον, Μάικλ Σέρα, Τιμ Μέντοους, Ντίλαν Γκελούλα, Ντίλαν Μπέικερ και Κέιτ Μπέρλαντ. Με τον ίδιο τον Αρι Αστερ να υπογράφει ως παραγωγός μαζί με τον Κέιτζ, τον Λαρς Νάντσεν, τον Τάιλερ Σαμπελόν και τον Τζέικομπ Τζάφκι, η ταινία φέρνει μαζί μια δημιουργική ομάδα που φαίνεται να γνωρίζει πώς να παίξει με τα διάφορα στοιχεία της ταινίας.

Η συγκεκριμένη ταινία είχε σημαντική απήχηση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, όπου πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα της και συγκέντρωσε θετικές κριτικές. Οι κριτικοί ξεχώρισαν την ερμηνεία του Κέιτζ, περιγράφοντάς την ως «μια ασυνήθιστα ήρεμη ερμηνεία» για έναν ηθοποιό που κάνει περίεργες εμφανίσεις στα όνειρα πολλών. Η ταινία εξετάζει επίσης επίκαιρα θέματα όπως το cancel culture και τις συνέπειες της φήμης, αποκαλύπτοντας τελικά τον εαυτό της ως μια διακριτική κοινωνική σάτιρα.

Η A24 έχει ορίσει την πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες για τις 10 Νοεμβρίου και υπόσχεται να είναι μια αρκετά έξυπνη και σκοτεινά κωμική εξερεύνηση της φήμης στην σύγχρονη εποχή.