Buzz

Η Κάθι Μπέιτς και ο Τζέιμς Κάαν ζουν ξανά το «Misery» 25 χρόνια μετά

στα 10

To Entertainment Weekly έπεισε την Κάθι Μπέιτς και τον Τζέιμς Κάαν να φωτογραφηθούν μαζί και να θυμηθούν όλα όσα τους «ένωσαν» στο «Misery» του Ρομπ Ράινερ.

Η Κάθι Μπέιτς και ο Τζέιμς Κάαν ζουν ξανά το «Misery» 25 χρόνια μετά

Το «Misery» υπήρξε η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα της Κάθι Μπέιτς. Της χάρισε δίκαια το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου και την άφησε στην αθανασία ως μια από τις πιο τρομακτικές φιγούρες συνηθισμένου ανθρώπου που είδαμε ποτέ στο σινεμά.

«Εχει αποφασιστεί πως όταν πεθάνω θα είμαι η Κάθι "Misery" Μπέιτς. Ξέρετε πως το κάνουν, στο περιοδικό People. Θα γράφει "Η Κάθι "Misery" Μπέιτς πέθανε», δηλώνει η Κάθι Μπέιτς, γνωρίζοντας πως τίποτα δεν θα ήταν ίδιο στη ζωή και την καριέρα της αν εν έτει 1990 δεν έπαιζε με ομολογουμένως ανεβασμένη διάθεση την πιο φανατική θαυμάστρια ενός συγγραφέα στο βασισμένο στο ομώνυμο best-seller του Στίβεν Κινγκ, φιλμ του Ρομπ Ράινερ.

«Εξαιτίας αυτής της ταινίας, έχω ακούσει τουλάχιστον εκατοντάδες φορές την ερώτηση: "Πώς είναι τα πόδια σου, Τζίμι;", δηλώνει γελώντας ο Τζέιμς Κάαν που βρήκε τον εαυτό του δεμένο σε αυτό το κρεβάτι σε μερικές από τις πιο αποτρόπαιες στιγμές που συνέβησαν ποτέ μεταξύ ενός συγγραφέα και της πιο φανατικής του θαυμάστριας στον κόσμο.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «The Rocky Horror Picture Show»: 40 χρόνια μετά, ο θρύλος είναι ακόμη ζωντανός!

Misery 607

Η Κάθι Μπέιτς θυμάται το γύρισμα της πιο εμβληματικής (άουτς) σκηνής της ταινίας, όταν χτυπάει τα πόδια του Τζέιμς Κάαν με το σφυρί: «Αυτό πήρε απίστευτα πολλή ώρα, γιατί ξέρετε, τότε δεν είχαν όλα αυτά τα ειδικά εφέ. Επρεπε να τραβήξω το σφυρί ακριβώς τη σωστή στιγμή, όταν του χτυπούσα τον αστράγαλο...».

Ευτυχώς, όμως, η ταινία άρεσε στον Στίβεν Κινγκ και αυτό ήταν το επίσημο πράσινο φως και για τους δύο, όπως θυμάται ο Τζέιμς Κάαν: «Ηταν μια προβολή στο Γουέστγουντ και καθόταν πίσω μαζί με τον Ρομπ Ράινερ. Δεν πήγαινε σε καμία από τις ταινίες του. Δεν του άρεσαν οι ταινίες που βασίζονταν στα βιβλία του. Μπήκε τόσο πολύ μέσα στην ταινία όπου στο σημείο προς το τέλος με το δίσκο, μέσα στην απόλυτη ησυχία ακούγεται μια φωνή: "Πρόσεχε, έχει όπλο". Ηταν ο Στίβεν Κινγκ».

Δείτε εδώ ένα βίντεο με τη συνάντηση της Κάθι Μπέιτς και του Τζέιμς Κάαν, 25 χρόνια μετά:

Διαβάστε και δείτε ακόμη: