Buzz

«Με Χωρίς Γυναίκες»: ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης αποκαλύπτει στο Flix την νέα του ταινία!

στα 10

Ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης επιστρέφει με μαύρη κωμωδία και δυνατό πρωταγωνιστικό καστ. Στο Flix αποκαλύπτει τι σημαίνει ...«Με Χωρίς Γυναίκες»!

«Με Χωρίς Γυναίκες»: ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης αποκαλύπτει στο Flix την νέα του ταινία!

Από το βραβευμένο σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Αιώνιος Φοιτητής» μέχρι σήμερα, ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης έχει επιδείξει ένα εντελώς δικό του χιούμορ, μία ξεχωριστή κινηματογραφική αντίληψη και γραφή. Φλερτάρει με το παράλογο, πειραματίζεται με το σινεμά είδους, ρισκάρει.

Η νέα του ταινία «Με Χωρίς Γυναίκες» φιλοξενεί στο πρωταγωνιστικό της καστ τους Θοδωρή Αθερίδη, Δημήτρη Ημελλο, Σοφία Σεϊρλή, Στεφανία Καπετανίδη, Νατάσα Μαρματάκη, Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννη Στάνκογλου και Ιωάννης Παπαζήση, όπως επίσης και τον «Μπούμπη» τον σκύλο της φωτογραφίας, ο οποίος κρατά έναν ρόλο-κλειδί. Το σκυλί αυτό είναι η πύλη που οδηγεί τον πρωταγωνιστή Αθερίδη (παρατσούκλι "Κουστώ" ) σε... άλλη διάσταση!

Η πλοκή θέλει δύο σαραντάρηδες να αναζητούν την «ωραία του σχολείου» τους. Οι φήμες λένε πως έχει γίνει μοναχή κάπου στην Ηλεία. Ανακαλύπτουν ότι στην πραγματικότητα η παλιά τους συμμαθήτρια έχει γίνει πρόσωπο του υποκόσμου. Και η περιπέτεια ξεκινά...

Διαβάστε τι δήλωσε στο Flix ο Βαγγέλης Σεϊτανίδης για την ηρωίδα και τις υπόλοιπες γυναίκες της ταινίας του:

Η «ωραία του σχολείου» έχει χάσει το μάτι της και φοράει καλύπτρα (όπως ο Φορντ, ο Ρέι, ο Αντρέ ντε Τοθ και ο Φριτς Λανγκ! ) Το μάτι της «τρέχει» και το σκουπίζει συνεχώς μ’ ένα μαντίλι. Σαν να κλαίει. Αλλά γιατί κλαίει; Υπάρχει λόγος; Οι δύο πρωταγωνιστές μένουν με την απορία.

Την ίδια απορία έχω όχι μόνο γι’ αυτήν, αλλά για όλες τις κυρίες στην ταινία. Κάθε μία διαφορετική, αλλά συγχρόνως «συνδεδεμένη». Σαν τα προσωπεία της Μεγάλης Ψυχής. Και με τα παππούδια που έχασαν το μάτι τους τι «παίζει»; Φταίει μήπως που προσπάθησαν να Την φωτογραφίσουν; Μήπως ο επόμενος κύκλωπας θα είναι ο Μάλικ; Πλησίασε πολύ στη «Λεπτή Κόκκινη Γραμμή».

Το καλό με την απορία και το δέος είναι πως δεν σ’ αφήνουν να πάρεις «εργολαβία» την καταγγελία και την πολιτική ορθότητα. Δηλαδή, να πεθάνεις πρόωρα. Κι από ζωντανούς-νεκρούς, στην Ελλάδα, έχουμε υπερπαραγωγή. Με μια εξαγωγούλα, θα σωζόμασταν!

Aλλά αυτό δεν είναι το θέμα της ταινίας.

«Με Χωρίς Γυναίκες»

Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Δημήτρης Ημελλος, Σοφία Σεϊρλή, Στεφανία Καπετανίδη, Νατάσα Μαρματάκη

Φιλική συμμετοχή: Σμαράγδα Καρύδη, Γιάννης Στάνκογλου, Ιωάννης Παπαζήσης

Φωτογραφία: Claudio Bolivar

Ηχος: Ξενοφών Κοντόπουλος

Ενδυματολόγος: Ιωάννα Τιμοθεάδου

Μουσική: Μιχάλης Εμπέογλου

Τραγούδια: The Dubrovniks, James Brown

Δ/νση παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης

Παραγωγή: Γιώργος Ξανθάκης - Βαγγέλης Σεϊτανίδης

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Σεϊτανίδης