Buzz

Ο Ματ Ντέιμον και ο Μπεν Αφλεκ ετοιμάζουν ταινία για τον Χαλκ Χόγκαν

στα 10

Το αγαπητό δίδυμο του Χόλιγουντ μεταφέρει τη διάσημη δικαστική διαμάχη του Χόγκαν με τη Gawker Media στη μεγάλη οθόνη.

Ο Ματ Ντέιμον και ο Μπεν Αφλεκ ετοιμάζουν ταινία για τον Χαλκ Χόγκαν

«Killing Gawker» είναι ο τίτλος της νέας ταινίας που βρίσκεται στα σκαριά από την Artists Equity, εταιρία παραγωγής των Ματ Ντέιμον και Μπεν Αφλεκ. Το φιλμ, για το οποίο δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη σαφές χρονοδιάγραμμα παραγωγής, θα αφηγείται το χρονικό της πολύκροτης δίκης ανάμεσα στον Χαλκ Χόγκαν και την Gawker Media.

Τον Μάρτιο του 2016, ο παγκοσμίου φήμης παλαιστής και ηθοποιός κέρδισε αποζημίωση ύψους 140 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος της ειδησεογραφικής εταιρίας Gawker Media, του ιδρυτή της, Νικ Ντέντον και ενός εκ των κύριων συντακτών της. Η ετυμηγορία ήταν το αποτέλεσμα αγωγής από τον Χόγκαν στη Gawker, εξαιτίας του ότι η τελευταία δημοσίευσε βίντεο στο οποίο ο Χόγκαν φαίνεται να κάνει σεξ με τη γυναίκα του φίλου του και γνωστού ραδιοφωνικού παραγωγού, Τοντ Κλεμ.

hulk-hogan

Η υπόθεση περιπλέχτηκε ακόμη περισσότερο, όταν ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας της Σίλικον Βάλεϊ, Πίτερ Θίελ, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει κρυφά την αγωγή του Χόγκαν εναντίον της Gawker, ως εκδίκηση για άρθρο που είχε δημοσιεύσει η εταιρία το 2007, στο οποίο αποκάλυπτε -χωρίς τη συγκατάθεσή του- πως ο Θίελ είναι ομοφυλόφιλος. Η χρηματοδότηση αυτή επέτρεψε στον Χόγκαν να συνεχίσει τη νομική του μάχη, η οποία και του χάρισε τελικά το υπέρογκο ποσό ως αποζημίωση. Το δικαστήριο έκρινε ότι η Gawker παραβίασε την ιδιωτικότητα του Χόγκαν δημοσιεύοντας το βίντεο, προκαλώντας του σοβαρό συναισθηματικό στρες εξαιτίας της διαρροής.

Μετά την απόφαση, η Gawker αναγκάστηκε να σταματήσει τη λειτουργία της. Τον Ιούλιο του 2021, η ιστοσελίδα επανεμφανίστηκε υπό την ιδιοκτησία της Bustle Digital Group, της οποίας o ιδρυτής και CEO, Μπράιαν Γκόλντμπεργκ, αγόρασε τα δικαιώματα έναντι 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλειστηριασμό το 2018. Η αναβίωση όμως αυτή ήταν βραχύβια, καθώς η νέα Gawker έκλεισε τον Φεβρουάριο του 2023.

Το σενάριο της ταινίας πρόκειται να φέρει την υπογραφή του Τσαρλς Ράντολφ (To Μεγάλο Σορτάρισμα, Βόμβα) και θα βασίζεται στο βιβλίο του Ράιαν Χόλιντεϊ «Conspiracy: Peter Thiel, Hulk Hogan, Gawker and the Anatomy of Intrigue».

Ο Γκας Βαν Σαντ, παλιός γνώριμος των Αφλεκ και Ντέιμον από την ταινία Good Will Hunting, έχει ανακοινωθεί ως σκηνοθέτης για το επικείμενο πρότζεκτ της εταιρίας των δύο δημιουργών, ενώ έχουν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο Αφλεκ θα υποδυθεί τον Χόγκαν, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα το καστ.