Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν ήθελε να κάνει μια ακόμα ταινία για λευκούς με το «Killers of the Flower Moon»

στα 10

Ο Μάρτιν Σκορσέζε μίλησε για τις εκτεταμένες αλλαγές που υπέστη το σενάριο της τελευταίας του ταινίας για να μπορέσει να επικεντρωθεί στα σωστά σημεία του βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε δεν ήθελε να κάνει μια ακόμα ταινία για λευκούς με το «Killers of the Flower Moon»

Το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο, και σύμφωνα με τις πρώτες κριτικές ήδη θεωρείται μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς. Η ταινία με διάρκεια 3 ώρες και 26 λεπτά, είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν και αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση.

Ο Σκορσέζε, ο οποίος βρίσκεται στο εξώφυλλο του Times, μίλησε ανοιχτά στο περιοδικό για τις αρκετές αλλαγές που δέχτηκε το σενάριο της τελευταίας του ταινίας, το οποίο ήταν αρχικά γραμμένο να επικεντρώνεται περισσότερο στον ανακριτή του FBI Τομ Γουάιτ, τον οποίο θα ερμήνευε ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. «Μετά από κάποιο σημείο, συνειδητοποίησα ότι έκανα μια ταινία για τους λευκούς. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθούσα μια προσέγγιση από έξω προς τα μέσα, που με ενοχλούσε αρκετά», είπε ο Σκορσέζε στο Time.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες αφίσες του «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε

killers of the flower moon

Ο Σκορσέζε και ο συν-σεναριογράφος του Ερικ Ροθ αποφάσισαν να αναθεωρήσουν ολόκληρο το σενάριο της για να αλλάξουν την οπτική της. Ο Ντι Κάπριο άλλαξε ρόλο για να υποδυθεί τον Ερνεστ Μπούρκχαρτ, έναν βετεράνο του Α' Παγκοσμίου Πολέμου που μπλέχτηκε στο σχέδιο του θείου του να κλέψει τα πλούτη από τους Osage, με τον Τζέσι Πλέμονς να παίζει πλέον τον ρόλο του Γουάιτ.

Η Apple είχε κάνει γνωστό πως θα κυκλοφορήσει την ταινία σε περιορισμένες αίθουσες στην Αμερική από τις αρχές Οκτώβρη, αλλά πρόσφατα ανακοίνωσε πως, τελικά, αντ’ αυτού θα κυκλοφορήσει ταινία σε ολόκληρο τον κόσμο (σε συνεργασία με το στούντιο της Paramount), ελπίζουμε και στην Ελλάδα, από τις 20 Οκτωβρίου, μια περίοδος που θα την βάλει δυναμικά στην οσκαρική κούρσα.

Στο «Killers of the Flower Moon» πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπρένταν Φρέιζερ, Τζέσι Πλέμονς, Τζον Λίθγκοου και Λίλι Γκλάντστοουν.

Μπορείτε να διαβάσετε την συνέντευξη του Σκορσέζε στο Times εδώ.

martin scorsese