Buzz

Ο Μαρκ Ράφαλο λέει πως το «Poor Things» τον έσωσε από τους μπαμπαδίστικούς ρόλους

στα 10

Ηταν ένα στοίχημα που φοβόταν να πάρει αλλά, όπως λέει ο ίδιος, τελικά ήταν ό,τι καλύτερο έκανε για την καριέρα του.

Ο Μαρκ Ράφαλο λέει πως το «Poor Things» τον έσωσε από τους μπαμπαδίστικούς ρόλους

Αν εξαιρέσει κάποιος τον Χαλκ στο MCU, τον τελευταίο καιρό έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Μαρκ Ράφαλο να παίζει ρόλους του «καλού μπαμπά, του καταθλιπτικού μπαμπά ή του κατεστραμμένου μπαμπά», όπως το περιγράφει ο ίδιος σε μια πρόσφατη συνέντευξή του.

Αυτό το στερεοτυπικό κάστινγκ φαίνεται πως έρχεται να αλλάξει με την ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου. Ο Ράφαλο, ο οποίος έχει βαρεθεί να παίζει τους ίδιους ρόλους, θέλοντας να δείξει πως έχει ένα μεγαλύτερο ερμηνευτικό εύρος από ό,τι τον έχουν αφήσει να δείξει, χάρηκε που παίζει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα στην ταινία του Λάνθιμου, αν και στην αρχή είχε φοβηθεί να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα.

«Παίζω έναν μπον βιβέρ, έναν ολοκληρωτικό εγωιστή και μεγαλομανή. Αισθάνομαι ότι άνοιξε το πρίσμα για το πώς με βλέπει ο κόσμος ως ερμηνευτή. Και πώς βλέπω εγώ τον εαυτό μου», δήλωσε ο ίδιος. Ο Ράφαλο πρόσθεσε ότι, μετά την ολοκλήρωση της ταινίας, άρχισε να βλέπει πιο εκτεταμένα τις δημιουργικές του δυνατότητες καθώς σχεδιάζει την επόμενη φάση της καριέρας του.

Διαβάστε ακόμα: Η Εμα Στόουν εξηγεί την ηρωίδα της στο νέο trailer του «Poor Things»

poor things

«Τώρα είμαι 55 και αρχίζεις να σκέφτεσαι πως αρχίζει να με παίρνει η κατηφόρα κατά κάποιο τρόπο και υπάρχει περιορισμός στο πόσο θα διαρκέσει και πόσο θα αντέξει το σώμα μου. Και ειλικρινά, βαριέμαι λίγο τον εαυτό μου ως Μαρκ Ράφαλο. Υπάρχει μια τόλμη σε αυτό τον ρόλο που κανονικά δεν είχα. Σκέφτηκα απλά πως γάμα το, αν καταστραφώ ερμηνευτικά ας γίνει με μια τέτοια ερμηνεία. Δεν το σκέφτηκα πραγματικά.»

Παρόλο το άγχος του όμως, ο Ράφαλο μόνο τα καλύτερα είχε να μπει για την εμπειρία του στα γυρίσματα της ταινίας του Λάνθιμου. «Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα ποτέ σε ταινία. Το να παίξω αυτόν τον χαρακτήρα, να κάνω όλη τη φυσική κωμωδία, τη γλώσσα και να κάνω όλη αυτή του ιστορία, ήταν τόσο τρελό και τόσο συναρπαστικό. Είναι σαν να βρίσκεται με το ένα πόδι σε μια μπανανόφλουδα και το άλλο σε έναν τάφο. Είχαμε αυτή τη μακρά διαδικασία πρόβας όπου απλώς παίζαμε παιχνίδια, και αυτό δημιούργησε πραγματικά έφερε κοντά τη μικρή μας ομάδα. Ηταν τέλεια.»

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

H ταινία «Poor Things» αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες τον Γενάρη του 2024.