Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ μετατρέπεται σε άγγελο εκδίκησης ενάντια στη διαφθορά

στα 10

Το σκοτεινό θρίλερ «You Were Never Really Here» σηματοδοτεί την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Λιν Ράμσεϊ μετά το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν».

Ο Χοακίν Φίνιξ μετατρέπεται σε άγγελο εκδίκησης ενάντια στη διαφθορά

Εχοντας ξεκινήσει ιδιαίτερα ελπιδοφόρα τη σκηνοθετική της καριέρα με τα εξαιρετικά «Ratcatcher» και «Morvern Callar», η Σκωτσέζα Λιν Ράμσεϊ γνώρισε τη μεγαλύτερη αναγνώριση με το «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν». Ο,τι έμοιαζε όμως με μια σταθερά ανοδική πορεία διακόπηκε απότομα με την πολυσυζητημένη αποχώρησή της από το φιάσκο που λέγεται «Η Τζέιν Πήρε το Οπλο της», οδηγώντας την σε μια παρατεταμένη δημιουργική σιωπή.

Ευτυχώς, όλα αυτά φαίνεται να έχουν τελειώσει, καθώς, σύμφωνα με το Screendaily, η Ράμσεϊ ετοιμάζεται για μια δυναμική επιστροφή, έχοντας ήδη εξασφαλίσει στο πρόσωπο του Χοακίν Φίνιξ τον πρωταγωνιστή της νέας της ταινίας, «You Were Never Really Here». Η Ράμσεϊ υπογράφει η ίδια και το σενάριο, το οποίο βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα Τζόναθαν Εϊμς, δημιουργού μεταξύ άλλων και της τηλεοπτικής σειράς του HBO, «Bored to Death».

Διαβάστε ακόμη: Μόνο με auteurs: Ο Χοακίν Φίνιξ ετοιμάζεται για τη νέα ταινία του Ζακ Οντιάρ

Lynne Ramsay 2 Λιν Ράμσεϊ

Ο Φίνιξ θα υποδυθεί έναν βασανισμένο βετεράνο πολέμου με σκοτεινό παρελθόν, ο οποίος βοηθά στη διάσωση γυναικών που έχουν μπλεχτεί σε κυκλώματα λευκής σαρκός. Οταν όμως η προσπάθειά του να σώσει ένα κορίτσι από έναν οίκο ανοχής στο Μανχάταν πηγαίνει στραβά, πυροδοτείται μέσα του μια οργισμένη εκδίκηση απέναντι στο πρόσωπο της βίας και της διαφθοράς.

Ενδεικτικά, η σύνοψη του βιβλίου αναφέρει πως το αγαπημένο όπλο του ήρωα είναι το σφυρί, ωστόσο δεν θα θέλαμε να αποκαλύψουμε περισσότερα για ένα φιλμ που ακούγεται ήδη εκρηκτικό (και με απόηχους από τον «Ταξιτζή» του Σκορσέζε), απόλυτα ταιριαστό τόσο στον Φίνιξ και στο ταλέντο του να ερμηνεύει προβληματικούς και απροσάρμοστους χαρακτήρες όσο και στην ικανότητα της Ράμσεϊ να χειρίζεται ριψοκίνδυνο υλικό. Ελπίζουμε μόνο αυτή τη φορά η συμπαθής δημιουργός να μη δει τα σχέδιά της να ανατρέπονται.

Διαβάστε ακόμη