Buzz

Jane Got a Gun or a problem?

στα 10

Κι ο Μπράντλεϊ Κούπερ αποχώρησε πριν από λίγες ώρες. Τελικά τι συμβαίνει με το πρότζεκτ της Νάταλι Πόρτμαν «Jane Got a Gun»; Και γιατί όλοι παραιτούνται και φεύγουν;

Jane Got a Gun or a problem?

Πριν από μήνες, η νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ «Jane Got a Gun» ακουγόταν ως κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον και περιστοιχιζόταν από επίλεκτο καστ: μια γυναίκα καταφεύγει σ' ένα σκληροτράχηλο πρώην εραστή της για βοήθεια, όταν μια άγρια συμμορία πυροβολεί θανάσιμα τον άντρα της, ο οποίος κρύβεται στο σπίτι τους για να θεραπευτεί και να εκδικηθεί. Ο αρχηγός της συμμορίας σχεδιάζει να καταστρέψει το σπίτι με την Τζέιν και τον άντρα της μέσα. Η Τζέιν παίρνει ανά χείρας το όπλο και τον πρώην της για να αντιμετωπίσει την αγριότητα του άνομου Φαρ Ουέστ που χτίστηκε πάνω στην αυτοδικία.

Πρωταγωνίστρια, η Νάταλι Πόρτμαν. Συμπρωταγωνιστής της στο ρόλο του αρχηγού της συμμορίας, ο Μάικλ Φασμπέντερ. Οχι, λάθος: παραιτήθηκε. Ο Τζουντ Λο. Λάθος και πάλι: κι αυτός παραιτήθηκε. Ο Μπράντλεϊ Κούπερ. Παραιτήθηκε πριν από λίγες ώρες - ένα μήνα μετά την υπογραφή του.

Πρώτη μέρα γυρίσματος για το «Jane’s Got a Gun» και, σε μια πρωτοφανή κίνηση, παραιτείται και η ίδια η σκηνοθέτης. Την Ράμσεϊ αντικαθιστά ο σκηνοθέτης του «Warrior», Γκάβιν Ο' Κόνορ.

Η Νάταλι Πόρτμαν έχει απόμείνει μόνη της ανάμεσα σε συντρίμια και ένα σωρό από φήμες.

Πάντως ο ίδιος ο Κούπερ με ανακοίνωσή του, υποστήριξε ότι η αποχώρησή του έχει να κάνει με το βαρύ πρόγραμμά του και τα γυρίσματα του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. «Μετά λύπης μου, καθώς οι υποχρεώσεις μου στα γυρίσματα του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ δεν έχουν τελειώσει, πρέπει να εγκαταλείψω το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ της Νάταλι και του Γκάβιν. Ηθελα πολύ να το κάνω, κι ελπίζω να μου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να συνεργαστώ μαζί τους...» δήλωσε ο Κούπερ.

Από ένστικτο δεν τον πιστεύουμε. Τρεις πρωταγωνιστές και μία σκηνοθέτης δεν εγκαταλείπουν μία ταινία που «ανυπομονούσαν να κάνουν, αλλά ξαφνικά τους παρουσιάστηκαν ανειλημμένες υποχρεώσεις».

Το μόνο καλό για την ταινία είναι ότι τα γυρίσματα που αφορούσαν τον χαρακτήρα του Κούπερ δεν ξεκινούν πριν τον Ιούλιο, οπότε η παραγωγή έχει λίγο χρόνο να ψάξει τρίτο αντικαταστάτη.

Λένε ότι ήδη χτύπησε το τηλέφωνο του Τζέικ Τζίλενχαλ, αλλά (και) εκείνος αρνήθηκε...