Buzz

Ο Λούκα Γκουαντανίνο είχε σκοπό να γυρίσει το «Suspiria» σε δυο μέρη

στα 10

Και από ότι φαίνεται το δεύτερο μέρος θα ήταν στο ίδιο, αν όχι ακόμα περισσότερο, τρελό και απόκοσμο κλίμα του πρώτου.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο είχε σκοπό να γυρίσει το «Suspiria» σε δυο μέρη

Η προσπάθεια του Λούκα Γκουαντανίνο να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη για μια γενιά κοινού το θρυλικό φιλμ τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο «Suspiria» δεν ήταν σίγουρα η αναμενόμενη επιτυχία που ήλπιζαν οι περισσότεροι μιας και δεν αγαπήθηκε τόσο ούτε από τους κριτικούς αλλά ούτε από τους φανς της παλιάς ταινίας, καταλήγοντας ως μια τεράστια αποτυχία στο παγκόσμιο box office, κερδίζοντας μόλις 7.6 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κόψει τις ελπίδες του Γκουαντανίνο για όποιες για την συνέχιση της ιστορίας, κάτι που, από ότι αποκάλυψε ο ίδιος, είχε σχεδόν ήδη έτοιμο στο μυαλό του και θα ήταν ακόμα πιο τρελό και αιματηρό από το πρώτο. Μιλώντας στο Film Stage ανέφερε πως ο αρχικός τίτλος του «Suspiria» για αρκετό καιρό είχε δίπλα του το Μέρος 1ο, κάτι που σβήστηκε λίγο καιρό πριν βγει η ταινία στις αίθουσες.

Οταν ρωτήθηκε εάν θα δούμε ποτέ το δεύτερο μέρος ο ίδιος απάντησε «Πώς να γίνει κάτι τέτοιο; Η πρώτη ταινία δεν έβγαλε τίποτα. Ηταν μια καταστροφή στο box office. Ξέρω πως σε αρκετούς έχει αρχίσει να αρέσει ολοένα και περισσότερο τώρα. Μου άρεσε πολύ όταν γύριζα αυτή την ταινία. Είναι μια από τις αγαπημένες μου. Αλλά ο σεναριογράφος Ντέιβιντ Κάσγκανιτς κι εγώ την είχαμε σκεφτεί ως το πρώτο μέρος μιας μεγαλύτερης ιστορίας.»

Διαβάστε ακόμα: To «We Are Who We Are» του Λούκα Γκουαντανίνο είναι μια μοναδική γιορτή αισθήσεων

Suspiria 2018 607

Τι θα γινόταν όμως στο δεύτερο μέρος; O Γκουαντανίνο αποκάλυψε τα σχέδιά του για την ταινία η οποία φαίνεται πως θα ακολουθούσε τον ίδιο τρελό και απόκοσμο τόνο της πρώτης. «Μπορώ να σας πω πως η ιστορία του δεύτερου μέρους θα εξελίσσονταν μέσα σε πέντε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Σε μια από αυτές η Ελένα Μάρκος (Τίλντα Σουίντον) είναι μια τσαρλατάνος γυναίκα στις αρχές του 1200 στην Σκωτία και για το πως κατάφερε να κερδίσει την αθανασία της.»

Σίγουρα στο χαρτί ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα και με την στυλιστική ματιά του Γκουαντανίνο θα μπορούσε να κερδίσει μερικούς οπαδούς παραπάνω, ενώ ποτέ δεν λέει κανείς όχι για λίγη Τίλντα παραπάνω, αλλά για τους φανς του Αρτζέντο το ότι δεν θα γίνει η ταινία φαίνεται να μοιάζει να δείχνει αρκετά ανακουφιστικό. Τουλάχιστον ο Γκουαντανίνο βρήκε πρόσφατα ένα ακόμα πρότζεκτ να ασχοληθεί, την διασκευή του «Brideshead Revisited» ως σειρά του BBC με ένα εξαιρετικό καστ.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λούκα Γκουαντανίνο θέλει το «Scarface» του να είναι αιματοβαμμένο, βίαιο, ακατάλληλο

Suspiria Poster 607