Buzz

Ο Λούκα Γκουαντανίνο και η Φελίσιτι Τζόουνς θα ζωντανέψουν στο σινεμά τη «Λίμνη των Κύκνων»

στα 10

Η ιστορία από το διάσημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι ετοιμάζεται να πάρει το δρόμο της για τη μεγάλη οθόνη, δια χειρός του πολυάσχολου Ιταλού σκηνοθέτη.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο και η Φελίσιτι Τζόουνς θα ζωντανέψουν στο σινεμά τη «Λίμνη των Κύκνων»

Χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια από την ταινία που τον έκανε διάσημο, το αισθαντικό «Είμαι ο Ερωτας» με πρωταγωνίστρια τη μούσα του, Τίλντα Σουίντον, προκειμένου να επιστρέψει ο Λούκα Γκουαντανίνο με ένα καινούργιο μεγάλου μήκους φιλμ, το προπέρσινο «Κάτω από τον Ηλιο».

Τώρα, όμως, όλα δείχνουν πως βρίσκεται σε ανεξέλεγκτο δημιουργικό οίστρο, καθώς προγραμματίζει πυρετωδώς το ένα πρότζεκτ πίσω από το άλλο: Με το ήδη έτοιμο «Call Me by Your Name» να έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές στο Φεστιβάλ του Σάντανς, όπου πρωτοπροβλήθηκε στην αρχή της χρονιάς, και να συζητιέται έντονα για τα Οσκαρ, ο Ιταλός σκηνοθέτης ολοκληρώνει αυτή την περίοδο το πολυσυζητημένο ριμέικ του «Suspiria», ενώ παράλληλα προετοιμάζει την επόμενη ταινία του, «Rio», με πρωταγωνιστές τους Τζέικ Τζίλενχαλ και Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Διαβάστε ακόμη: Με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και τον Τζέικ Τζίλενχαλ στο Ρίο; Si, vamos!

Luca - Tilda 607 Ο Λούκα Γκουαντανίντο με τη μούσα του, Τίλντα Σουίντον

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Hollywood Reporter ανακοίνωσε ότι ο πολυάσχολος δημιουργός υπέγραψε μόλις για ακόμα μια ταινία, η οποία μοιάζει μάλιστα με το πιο εμπορικό και φιλόδοξο σχέδιο που έχει πιάσει στα χέρια του έως τώρα: μια κινηματογραφική διασκευή στη «Λίμνη των Κύκνων», με πρωταγωνίστρια τη Φελίσιτι Τζόουνς.

Μέχρι σήμερα, ο Γκουαντανίνο έχει αποφύγει τις πιστές μεταφορές πάνω σε προϋπάρχον υλικό (ακόμα και οι εκδοχές του πάνω στην «Πισίνα» και το «Suspiria» είναι περισσότερο ελεύθερες αποδόσεις παρά πραγματικά ριμέικ). Αν πιστέψουμε τις φήμες, πάντως, η νέα αυτή διασκευή πάνω στο διάσημο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι αναμένεται να ακολουθεί πιο mainstream μονοπάτια (δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στιγμή στούντιο όπως η Universal, η Paramount και η TriStar κονταροχτυπιούνται για τα δικαιώματα) και θα βασίζεται στην ερωτική ιστορία του έργου, αλλά δεν θα αποτελεί μπαλέτο.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα φανταστεί ο Γκουαναντίνο την κλασική αυτή ιστορία.

Διαβάστε ακόμη