Buzz

Ο Τομ Γιορκ θα υπογράψει το πρώτο του κινηματογραφικό σάουντρακ με το «Suspiria»

στα 10

O τραγουδιστής και frontman των Radiohead θα κάνει το ντεμπούτο του ως συνθέτης κινηματογραφικού μουσικού σκορ, υπογράφοντας το σάουντρακ για το πολυαναμενόμενο ριμέικ του «Suspiria».

Ο Τομ Γιορκ θα υπογράψει το πρώτο του κινηματογραφικό σάουντρακ με το «Suspiria»

Ο Ντάριο Αρτζέντο σκηνοθέτησε τη «Suspiria» το 1977, την ιστορία μιας ανυποψίαστης μπαλαρίνας που σταδιακά συνειδητοποιεί ότι η σχολή χορού της είναι προπέτασμα σκοτεινών, μεταφυσικών και φρικτών ξεσπασμάτων βίας, άφησε ανεξίτηλο σημάδι στο σινεμά του τρόμου και ειδικά στις ταινίες τζιάλο που δόξασε με τις αναφορές της.

40 χρόνια μετά, ο Λούκα Γουαντανίνο («Io Sono l' Amore», «A Bigger Splash») αποφάσισε να γυρίσει το remake με πρωταγωνίστριες τις Ντακότα Τζόνσον, Τίλντα Σουίντον και Κλόι Γκρέις Μόρετς.

thom yorke 607

Σήμερα μαθαίνουμε μία ακόμα έκπληξη: ο Τομ Γιορκ, τραγουδιστής και frontman των Radiohead, θα υπογράφει το σάουντρακ, κάνοντας το ντεμπούτο του στην κινηματογραφική σύνθεση.

«Το ταλέντο του Τομ και η τέχνη του υπερβαίνουν οτιδήποτε σύγχρονο. Είναι κάτι παραπάνω από τιμή μου να έχω την μουσική του ως ήχο του "Suspiria" - είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε ο Γουαντανίνο.

«Το βάθος και το καλλιτεχνικό του όραμα είναι μοναδικά. Κι αυτό αποτελεί εγγύηση ότι η ταινία μας θα έχει πρωτοποριακό ήχο. Στόχος μας είναι να κάνουμε μία ταινία που θα σοκάρει αλλά και θα αποτελέσει βιωματική εμπειρία για τους θεατές. Με αυτή τη φιλοδοξία στο μυαλό, δε θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με έναν πιο ιδανικό μουσικό από τον Τομ...»

Διαβάστε ακόμη: Ο Ντάριο Αρτζέντο δε βλέπει με καλό μάτι το ριμέικ της «Suspiria» από τον Λούκα Γκουαντανίνο

Η προηγούμενη εμπειρία του Γιορκ στην κινηματογραφική σύνθεση ήταν η συνεργασία του με τον 3D (Ρόμπερτ ντε Νάια) των Massive Attack, που συνυπέγραψαν την μουσική του ντοκιμαντέρ «UK Gold».

Να θυμίσουμε επίσης ότι ο Τζόνι Γκρίνγουντ των Radiohead έχει συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν με τον Πολ Τόμας Αντερσον («Θα Χυθεί Αίμα», «The Master», «Inherent Vice») και περιμένουμε να ακούσουμε με τι θα ντύσει και το επερχόμενο «Phantom Thread» του σκηνοθέτη. Ο Γκρίνγουντ έχει επίσης γράψει μουσική και για τα «We Need to Talk About Kevin», «Norwegian Wood», «You Were Never Really Here».

Πάντως ο Γιορκ δεν έχει εύκολο πρότζεκτ μπροστά του: το σάουντρακ της αυθεντικής «Suspiria» είχε συνθέσει η ιταλική prog rock band «Goblin». Και θεωρείται αριστούργημα.

Διαβάστε περισσότερα: