Buzz

Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζεται να κάνει ταινία ένα… άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν

στα 10

Η ταινία θα βασίζεται στον δίσκο «Blood on the Tracks», που κυκλοφόρησε το 1975.

Ο Λούκα Γκουαντανίνο ετοιμάζεται να κάνει ταινία ένα… άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν

Ακόμα δεν έχουν καταλαγιάσει το hype και οι αντιδράσεις γύρω από το «Suspiria», το πολυσυζητημένο ριμέικ του Λούκα Γκουαντανίνο στην ταινία τρόμου του Ντάριο Αρτζέντο, και ο Ιταλός σκηνοθέτης έχει ήδη συσσωρεύσει μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα, υποψήφια μελλοντικά φιλμ.

Το πιο ιδιαίτερο από αυτά ανακοινώθηκε σε ένα άρθρο του New Yorker, σύμφωνα με το οποίο ο Γκουαντανίνο ετοιμάζεται να διασκευάσει σε μεγάλου μήκους ταινία το άλμπουμ του Μπομπ Ντίλαν, «Blood on the Tracks».

Διαβάστε ακόμη: Τα παιχνίδια της Τίλντα Σουίντον και του Λουτς Εμπερσντορφ της «Suspiria» παραείναι meta

Bob Dylan Blood on the tracks 607

Κατά κοινή ομολογία ένας από τους καλύτερους δίσκους του ακριβοθώρητου μουσικού, το «Blood on the Tracks» κυκλοφόρησε το 1975 και φημολογείται ότι τα τραγούδια του είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοβιογραφικά, αν και ο ίδιος ο Ντίλαν το έχει στο παρελθόν διαψεύσει.

Ο Γκουαντανίνο θα συνεργαστεί στο σενάριο με τον Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενές («The Fisher King», «Οι Γέφυρες του Μάντισον», «Behind the Candelabra»), κάτι που αποτελούσε διακαή πόθο του σκηνοθέτη, καθώς ο συγγραφέας και σεναριογράφος έχει υπογράψει μια από τις αγαπημένες ταινίες του Γκουαντανίνο, το βασισμένο στο μυθιστόρημα της Τόνι Μόρισον «Beloved» του Τζόναθαν Ντέμι.

Σύμφωνα με τον ΛαΓκραβενές, το σενάριο ακολουθεί μια σειρά από χαρακτήρες σε διάστημα αρκετών ετών, τη δεκαετία του ’70, και αποτελεί δημιουργία του ίδιου και του Γκουαντανίνο εμπνευσμένη από τις θεματικές του δίσκου.

Τώρα το πότε ακριβώς θα δούμε την ταινία, αυτό είναι μάλλον δύσκολο να το προσδιορίσουμε, καθώς ο Γκουαντανίνο έχει ήδη ανακοινώσει κατά διαστήματα αρκετές πιθανές μελλοντικές ταινίες, ανάμεσά τους το σίκουελ του «Να Με Φωνάζεις με τ’ Ονομά Σου», μια διασκευή της «Λίμνης των Κύκνων» καθώς και μια βασισμένη στο μυθιστόρημα της Χάνα Κεντ, «Εθιμα Ταφής».

Διαβάστε ακόμη