Buzz

Lost in Space: Πρώτες φωτογραφίες από το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

στα 10

Μοιάζουν ήδη καθυστερημένες, αλλά τουλάχιστον είναι εδώ. Το Entertainment Weekly, έχει τις πρώτες φωτογραφίες από το «prequel» του «Alien». Τους ρίχνουμε μια ματιά.

Lost in Space: Πρώτες φωτογραφίες από το «Prometheus» του Ρίντλεϊ Σκοτ

Μιλώντας πρόσφατα στην «Wall Street Journal» o σκηνοθέτης του «Prometheus», ακόμη κι αν απέφυγε να χαρακτηρίσει το φιλμ επισήμως «prequel», δήλωσε ότι τα τελευταία οχτώ λεπτά της ταινίας εξελίσσονται σε ένα «κομμάτι από το DNA του 'Alien'». Κοιτάζοντας την φωτογραφία που οι αστροναύτες περπατούν σε ένα ομιχλώδες δωμάτιο, ανάμεσα σε αντικείμενα που θα μπορούσαν να είναι τα εξωγήινα «αυγά» της πρώτης ταινίας, μπορείς εύκολα να δεις τις αναλογίες.

Ο Σκοτ επίσης είπε στο ίδιο άρθρο ότι η ταινία αφορά σε ένα «μια ανώτερη μορφή ζωής που προκαλεί τους θεούς και τιμωρείται για την θρασύτητα της». Η αναφορά στον μύθο του Προμηθέα της Ελληνικής μυθολογίας είναι προφανής, κι ακόμη κι αν στο φιλμ το «Prometheus» είναι το όνομα του διαστημοπλοίου που επιβαίνουν οι ήρωες, επιβεβαιώνει ότι η το στόρι του φιλμ περιλαμβάνει στοιχεία που ανάγουν την ιστορία όχι απλά στην γέννεση του μύθου του «Alien», αλλά και του ίδιου του ανθρώπινου (και προφανώς μερικών ακόμη) είδους.

Ακόμη και στην κακή ανάλυση των μικρών φωτογραφιών και τον κόκκο των σκαναρισμένων εικόνων από τις σελίδες του περιοδικού, το ύφος του φιλμ μοιάζει τουλάχιστον ενδιαφέρον, ακόμη κι αν το ξανθό μαλλί της Σαρλίζ Θερόν, δείχνει λίγο εκτός τόπου και χρόνου για το σκοτεινό διάστημα και το φθαρμένο σύμπαν των αρχαίων εξωγήινων κόσμων.

Και ο Σκοτ υπόσχεται άλλωστε, ότι οι εικόνες της ταινίας θα είναι αληθινά εντυπωσιακες. Αντίθετα από το «Alien», εδώ χρησιμοποίησε πολύ την ψηφιακή τεχνολογία για να αποδώσει στην 3D ταινία του πράγματα που στο παρελθόν έπρεπε να δημιουργήσει με μινιατούρες, κούκλες και χειροποίητα ειδικά εφέ. Ο ίδιος λέει ότι τα γυρίσματα και η δημιουργία της ταινίας «ήταν ότι πιο διασκεδαστικό έκανε εδώ και χρόνια», αλλά ξεκαθαρίζει ότι το σενάριο των Ντέιμον Λίντελοφ και Τζον Σπέιτς θα είναι εξίσου συναρπαστικό όσο και η εικονογραφία της ταινίας του.

Επόμενη στάση; Ελπίζουμε σύντομα το τρέιλερ...