Buzz

«It Makes you Happy»: Τρέιλερ για το «Little Joe» της Τζέσικα Χάουσνερ

στα 10

Μια σύγχρονη, εναλλακτική διασκευή του «Invasion of the Body Snatchers» ή ένα κλινικά αποστειρωμένο «Little Shop of Horrors», το φιλμ της Τζέσικα Χάουσνερ προβλήθηκε στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ Καννών.

«It Makes you Happy»: Τρέιλερ για το «Little Joe» της Τζέσικα Χάουσνερ

Η πέμπτη ταινία της Aυστριακής σκηνοθέτη (και η πρώτη της αγγλόφωνη) υποδύεται πειστικά ένα φιλμ είδους, σχεδόν ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, που όμως οδηγεί τον θεατή του σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια από αυτά που μια «κανονική» ταινία αυτής της κατηγορίας θα φιλοδοξούσε να πάει.

Η ιστορία του διαδραματίζεται στο μεγαλύτερο μέρος της στους διαδρόμους, τα εργαστήρια και κυρίως τα θερμοκήπια ενός τεχνολογικά εξελιγμένου ερευνητικού κέντρου βιοκαλλιέργειας, στο οποίο γενετιστές και βιολόγοι δοκιμάζουν να δημιουργήσουν καινούριες ποικιλίες φυτών.

Δείτε ακόμη: «Θέλεις να γίνεις μέρος της Ιστορίας;»: Νέο - εκρηκτικό - τρέιλερ για το «The Irishman» του Μάρτιν Σκορσέζε

«Little Joe 607

Η Αλις, μια χωρισμένη ιδιοφυης επιστήμονας, μητέρα του Τζο, ενός νεαρού αγοριού, είναι υπεύθυνη για την δημιουργία ενός παράξενου υβριδίου το οποίο μπορεί να χρειάζεται προσοχή, φροντίδα και ναι, αγάπη για να μεγαλώσει, αλλά που η οσμή του παράγει στον ανθρώπινο εγκέφαλο τις ουσίες εκείνες που γεννούν την ευτυχία.

little joe 607

Ομως όπως συμβαίνει σε κάθε ταινία τρόμου, κάτι θα πάει στραβά και σύντομα, αρχικά μια συνάδελφός της και στη συνέχεια ακόμη και η ίδια η Αλις, θα αρχίσει να υποπτεύεται ότι εκτός από το να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους, η γύρη του φυτού (που στο μεταξύ η Αλις έχει ονομάσει «Little Joe» κι έχει ήδη χαρίσει ένα στον γιο της), αλλάζει και την συμπεριφορά τους, με τρόπους απροσδιόριστους μα καθοριστικούς.

little joe 607

Αλλά αντίθετα απ΄ότι συμβαίνει σε κάθε ταινία τρόμου, στο φιλμ της Χάουσνερ η συνέχεια δεν θα έρθει με τρόμο, κορυφώσεις, αγωνία και κάθαρση, αλλά με μια απόλυτη αμφισημία, που θέλει περισσότερο απ΄οτιδήποτε άλλο να κρατήσει τον θεατή στο απόλυτο limbo.

Δείτε το πρώτο τρέιλερ στο βίντεο και αναμείνατε για την ημερομηνία εξόδου της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες σε διανομή της One From the Heart:


Δείτε επίσης: Η Λουκρέσια Μαρτέλ σκηνοθετεί το τρέιλερ της φετινής Viennale