Φεστιβάλ / Βραβεία

Η ιστορική οσκαρική καμπάνια της Λίλι Γκλάντστοουν για τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού»

στα 10

Αν η πρωταγωνίστρια του Μάρτιν Σκορσέζε προταθεί για Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, θα είναι η πρώτη ιθαγενής Αμερικάνα που το καταφέρνει.

Η ιστορική οσκαρική καμπάνια της Λίλι Γκλάντστοουν για τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού»

Η περίοδος των Οσκαρ, γνωστή τα τελευταία χρόνια για τις απροσδόκητες εκπλήξεις της, υπόσχεται άλλη μία χάρη στο έπος του Μάρτιν Σκορσέζε, «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού».

Η Λίλι Γκλάντστοουν που υποδύεται στην ταινία την ιθαγενή Μόλι Μπέρκχαρτ, θα βρεθεί στην κούρσα για την κατηγορία Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Οσκαρ, μια απόκλιση από τις προηγούμενες προβλέψεις που την ήθελαν στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου. Θα στηριχθεί σε αυτήν την καμπάνια από τον συμπρωταγωνιστή της και παραγωγό της ταινίας, Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για τους «Δολοφόνους του Ανθισμένου Φεγγαριού».

Η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν που κυκλοφόρησε το 2017, «Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού: Οι Φόνοι των Οσέιτζ και η Γέννηση του FBI,» εξερευνά την τραγική αληθινή ιστορία των μελών της φυλής των Οσέιτζ, που έπεσαν θύματα ύποπτων φόνων κατά τη δεκαετία του 1920. Είναι μια ταινία που δίνει έμφαση στην ιθαγενή εμπειρία, ιδίως μέσα στο πλαίσιο των τραγικών γεγονότων που απεικονίζει. Η πρόθεση και αποστολή του Σκορσέζε για την ταινία επικεντρώνεται στο να ενισχύσει τις φωνές των ανθρώπων των Οσέιτζ που υπέφεραν από αυτά τα φρικτά γεγονότα. Ο ρόλος της Γκλάντστοουν είχε το δυναμικό να ανήκει είτε στην κατηγορία Β' Γυναικείου Ρόλου είτε στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου, αλλά η απόφαση για την καμπάνια σηματοδοτεί μια σημαντική επιτυχία με τον χαρακτήρα της στο επίκεντρο.

lily gladstone Στα γυρίσματα με τον Μάρτιν Σκορσέζε

Αν η Γκαλντσόουν προταθεί θα γίνει η πρώτη ιθαγενής Αμερικάνα που το καταφέρνει. Οι τρεις προηγούμενες που είχαν προταθεί ήταν η βρετανίδα Μερλ Ομπερον το 1935 για το «The Dark Angel», η Κέισα Κασλ-Χιους με καταγωγή από τη Νέα Ζηλανδία το 2003 για το «Whale Rider» και η Μεξικάνα Γιαλίτζα Απαρίθιο το 2018 για το «Roma». Καμία τους δεν ήταν Αμερικάνα.

Εκτός από τις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας, η ταινία αναμένεται επίσης να αναμετρηθεί σε πολλές άλλες κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Διασκευασμένου Σεναρίου (Ερικ Ροθ, Μάρτιν Σκορσέζε), Σκηνικών (Τζακ Φισκ, Ανταμ Γουίλις), Φωτογραφίας (Ροντρίγκο Πιέτο), Κοστουμιών (Ζακλίν Γουέστ), Μοντάζ Ταινίας (Θέλμα Σούλμεϊκερ), Μακιγιάζ και Κομώσεων, Ηχου, Οπτικών Εφέ, και Πρωτότυπης Μουσικής (του πρόσφατα αδικοχαμένου Ρόμπι Ρόμπερτσον, στην τελευταία του δουλειά).

Η ταινία θα κάνει την ελληνική της πρεμιέρα στις Νύχτες Πρεμιέρας και θα βγει στις αίθουσες στα τέλη του Οκτώβρη.