Φεστιβάλ / Βραβεία

To KinderDocs επιστρέφει για τρίτη χρονιά!

στα 10

Στις 21 Οκτωβρίου είναι η πρεμιέρα των φετινών προβολών του KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Διαβάστε αναλυτικά για το φετινό πρόγραμμα που ανοίγει το βλέμμα σε ένα σινεμά ανήσυχο, όχι αποστειρωμένα εκπαιδευτικό, με κέντρο τον άνθρωπο και φυσικά όχι μόνο για... παιδιά!

Flix Team
To KinderDocs επιστρέφει για τρίτη χρονιά!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά και Νέους πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, και περιλαμβάνει προβολές και δράσεις, καθημερινές για σχολεία και σαββατοκύριακο για όλη την οικογένεια.

Από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τον Μάιο του 2019, ταινίες απ' όλον τον κόσμο προσκαλούν παιδιά και νέους από 9 ετών, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, καθώς και σε όλους όσοι αγαπούν την τέχνη του ντοκιμαντέρ.

More Human than Human 607 More Human than Human

Berlin Rebel High School Berlin Rebel High School

Plastic China 607 Plastic China

H πρεμιέρα θα γίνει στις 21 Οκτωβρίου με το «More Human than Human» των Τόμι Παλότα και Φέμκε Γουόλτινγκ για τα χρόνια της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ το φετινό πρόγραμμα του KinderDocs εξερευνά καίριες θεματικές που βρίσκονται στο επίκεντρο του παιδικού και νεανικού ενδιαφέροντος.

«A Field Guide to Being a 12 Year Old Girl» Ταξίδι στον μαγικό κόσμο των δωδεκάχρονων κοριτσιών: πώς βλέπουν τον κόσμο, τι σκέφτονται, πώς νιώθουν, τι θέλουν από τα αγόρια, πώς θα αλλάξουν τον πλανήτη;
«My Happy Complicated Family» Η οικογένεια σήμερα είναι όπως ήταν πριν 50 χρόνια; Έξτρα μαμάδες, δότες μπαμπάδες, αδέρφια από άλλο γάμο και μονογονεϊκές οικογένειες, μια αντισυμβατική ματιά με αισιοδοξία και χιούμορ.
«Children of the Universe» Μάθημα αστρονομίας: Μαθαίνουμε για το σύμπαν παρέα με μια αστροφυσικό που παραδίδει το μάθημά της στη φύση, μέσα στα χιόνια στις Ελβετικές Aλπεις;
«Berlin Rebel High School» Υπάρχει ένα σχολείο στην Γερμανία που δεν έχει διευθυντή, οι μαθητές πληρώνουν τους καθηγητές και φτιάχνουν το πρόγραμμα. Είναι ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας», μοναδικό στο είδος του, κι εμείς θα «φοιτήσουμε» εκεί για έναν ολόκληρο χρόνο.
«Kayayo The Living Shopping Baskets» Ούτε να διανοηθεί ότι πάει σχολείο η μικρή Μπαμούνου, που στα 8 της είναι αχθοφόρος στις αγορές της Γκάνας και το μόνο της όνειρo είναι να γυρίσει σπίτι.
«Apollo Javakheti» Ο Μπαντούρα στη Γεωργία ονειρεύεται να πάει στην Αμερική και από εκεί στο φεγγάρι. Μεταξύ προβάτων και τυροκομίας φτιάχνει ένα διαστημόπλοιο.
«All Τhis Panic» Πολύ διαφορετική εφηβεία περνάει μια παρέα εφήβων από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκη, που την παρακολουθούμε τρία ολόκληρα χρόνια, από τα 15 έως τα 18.
«Hello Salaam» Δύο αδέλφια από την Ολλανδία αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Λέσβο και να συναντήσουν εκεί συνομηλίκους τους.
«Plastic China» Από τη Λέσβο στην Κίνα, όπου καταλήγει το πλαστικό της Δύσης, θα δούμε πώς ζει μια εντεκάχρονη Κινεζούλα μέσα στην «ανακύκλωση» του δικού μας κόσμου.
«The Girl of 672K» και «My Dearest F#cking Phone» Ο σύγχρονος κόσμος συχνά ορίζεται μέσα από τη σχέση του με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το κινητό, αλλά ευτυχώς και μέσα από τη δημιουργία.

KinderDocs | Χρήσιμες Πληροφορίες

  • Οι προβολές του KinderDocs στην Αθήνα πραγματοποιούνται στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138. Σχολεία: Τετάρτη στις 10:00. Για το κοινό: Κυριακή στις 12:00.
  • Για να φέρετε το σχολείο σας ή να κάνετε ομαδική κράτηση στο KinderDocs παρακαλούμε επικοινωνήστε: Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Τ. 210 3671067-9 (Δευτ-Πεμ 10.00-14.00)
  • Για να διοργανώσουμε το δικό σας KinderDocs επικοινωνήστε μαζί μας: info@kinderdocs.com
  • Τιμή εισιτηρίου: € 3 (παιδιά) € 6 (ενήλικες)
  • Διάρκεια εκδήλωσης: 90ʹ -120ʹ (μαζί με τη συζήτηση ή δράση)
  • Oλες οι ταινίες KinderDocs προβάλλονται με ελληνικούς υποτίτλους.
  • Προπώληση εισιτηρίων για την Αθήνα Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού: Κουμπάρη 1, Κολωνάκι (Τετ&Παρ 10:00-18:00, Πεμ&Σαβ 10:00-24:00, Κυρ 10:00-16:00), Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, Πεμ&Κυρ 10:00-18:00, Παρ&Σαβ 10:00-22:00

Το KinderDocs πραγματοποιείται με την υποστήριξη των σημαντικότερων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στην Ευρώπη, IDFA (Ολλανδία) και DOXS! (Γερμανία), διαθέτει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού European Children’s Film Association. Τον Νοέμβριο 2018, το KinderDocs θα αναλάβει το παιδικό και νεανικό πρόγραμμα του Festival dei Popoli, ενός από τα μεγαλύτερα ιταλικά φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το 1959 στη Φλωρεντία.

KinderDocs 2018-2019

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το Kinder Docs στο επίσημο site του και στην επίσημη σελίδα του στο Facebook.