Buzz

Tα επιπλέον κιλά του Κέβιν Σμίθ και η ακόμη πιο βαριά σκιά του κυνικού internet

στα 10

Τα σχόλια σε μια φωτογραφία του που δημοσίευσε στο instagram, έκαναν τον σκηνοθέτη -κι εμάς- να θυμηθούμε πως ο κόσμος online μπορεί να είναι αφόρητα σκληρός...

Tα επιπλέον κιλά του Κέβιν Σμίθ και η ακόμη πιο βαριά σκιά του κυνικού internet

Πριν λίγες μέρες στο Comic-Con της Νέας Υόρκης ο Κέβιν Σμιθ βγήκε μια φωτογραφία με ένα κοριτσάκι που ήταν ντυμένο Daredevil και ήταν τόσο χαριτωμένη ώστε αποφάσισε να την ποστάρει στα social media του. Μόνο που τα σχόλια που συνόδευσαν την φωτογραφία τους δεν ήταν όλα εξίσου χαριτωμένα.

Διαβάζοντας τις αναρτήσεις των followers και των «φίλων» του, βρήκε ανάμεσά τους ένα σχόλιο που όπως λέει «με πλάκωσε σαν ένας τόνος τούβλα». Ενα σχόλιο γεμάτο προσβολές που έγραφε «είσαι χοντρός, πιθανότατα βρωμάς και δεν έχεις κάνει τίποτα αξιοσημείωτο εδώ και χρονιά. Εκμεταλλεύεσαι την επιτυχία των όσων έχεις κάνει στο παρελθόν και πιθανότατα η γυναίκα σου θα σε παρατήσει σύντομα».

Οπως λέει ο ίδιος, το πρώτο πράγμα που έκανε όταν το διάβασε, ήταν να τηλεφωνήσει στη γυναίκα του Τζένιφερ και να την ρωτήσει «σκοπεύεις να με εγκαταλείψεις;» και η αντίδρασή της: «πότε επιτελούς θα μεγαλώσεις Κέβιν;».

Αλλά ακόμη κι αν ο ίδιος κάνει όλη την ιστορία να ακούγεται ελαφρώς αστεία, ο Σμιθ αναρωτιέται γιατί κάποιος που δεν τον γνωρίζει μπορεί να βγάζει τόσο μίσος «δίχως κανέναν γαμημένο λόγο. Ηταν ένα σχόλιο τόσο εχθρικό, σχεδόν σατανικό» λέει. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος που χαζεύει απλά στο internet μια συνηθισμένη μέρα, είδε την φωτογραφία μου και σκέφτηκε “θα χέσω στο στόμα αυτού του χοντρού τύπου! Χοντρέ, πάω στοίχημα ότι μπορώ να σε κάνω να κλάψεις. ”».

Μπορεί η παραπάνω ιστορία να μην είναι στ΄αλήθεια αξιοσημείωτη, αλλά το γεγονός ότι κάποιος «διάσημος» μιλά γι αυτήν έχει. Είναι κοινή γνώση πως το το internet είναι ένα μέρος όπου το μίσος, συχνά μεταμφιεσμένο σε κυνικό χιούμορ οργιάζει και πως οι διάσημοι μοιάζουν σαν ένα καλό δοχείο για να χυθούν τόνοι δηλητηρίου.

Είναι η φύση του μέσου θα πείτε, ή ίσως η φύση των ανθρώπων, όμως πράγματα όπως αυτά ή ο τρόπος με τον οποίο η Τζένιφερ Λόρενς μίλησε για τις κλεμμένες γυμνές φωτογραφίες της, μας βοηθούν να αντιληφθούμε πως όχι, δεν είναι όλα επιτρεπτά και πως το κάθε τι που κάνεις -ναι ακόμη κι online- μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην ζωή ενός -αληθινού- ανθρώπου...