Buzz

Κάθε φορά που κατεβάζεις παράνομα μια ταινία...

στα 10

Στο πλαίσιο μιας γενικότερης κινητοποίησης για τα κινηματογραφικά πράγματα στη χώρα μας, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου επισημαίνει τον κίνδυνο της πειρατείας με ένα βίντεο που σκηνοθετεί ο Νίκος Περάκης.

Κάθε φορά που κατεβάζεις παράνομα μια ταινία...

Ο κινηματογραφικός κόσμος της χώρας ενώνεται (ξανά) και κινητοποιείται προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κακώς κείμενα που έχουν οδηγήσει στη συρρίκνωση της ελληνικής παραγωγής, στη χαμηλή δημοτικότητα του ελληνικού σινεμά, αλλά και στην αποδυνάμωση ενός ολόκληρου συστήματος (παραγωγής, διανομής, προβολής) που βρίσκεται στη δίνη της κρίσης.

Ταυτόχρονα με την κινητοποίηση γύρω από τα προβλήματα της κατάργησης του ειδικού φόρου για την ελληνική παραγωγή, την αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή των εισιτηρίων και στην συνεχιζόμενη μη καταβολή του 1.5% από τα ιδιωτικά κανάλια για το ελληνικό σινεμά, η Ελληνική Ακαδημία βάζει στο παιχνίδι και το θέμα της πειρατείας, με ένα βίντεο που επιμελήθηκε ο Νίκος Περάκης, το οποίο λιτά και κατανοητά εξηγεί τι συμβαίνει κάθε φορά που κάποιος κατεβάζει παράνομα μια ταινία.

Διαβάστε αναλυτικά: Οταν το ελληνικό σινεμά αποφάσισε ότι δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση

Φυσικά το θέμα είναι μεγαλύτερο, αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και δεν εξαντλείται σε μερικές μόνο διαπιστώσεις, αλλά η υπενθύμιση είναι ευπρόσδεκτη.


Διαβάστε και δείτε ακόμη: