Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Ημέρα έκτη

στα 10

Ολα όσα συνέβησαν στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών την Δευτέρα, 20 Μαΐου, έτσι όπως τα είδε και τα κατέγραψε το Flix.

Flix Team
Κάννες 2013: Ημέρα έκτη

Μπορεί να μην έκαναν την καλύτερη ταινία του φεστιβάλ με το «Blood Ties», όμως ο Γκιγιόμ Κανέ και η αγαπημένη του (και πρωταγωνίστρια του Μαρίον Κοτιγιάρ) έδωσαν αναμφίβολα λάμψη χτες στις Κάννες, παρέα με τον Κλάιβ Οουεν και την Ζόι Σαλντάνα. Το φιλμ του Κανέ που αποτελεί το αγγλόφωνο ντεμπούτο του είναι αναμφίβολα φιλόδοξο με σκορσεζικές αναφορές, που ακόμη κι αν δεν τις πετυχαίνει όσο θα ήθελε, παίρνει πόντους για την προσπάθεια. Οπως και το καστ του που εντυπωσίασε χτες, με την Κοτιγιάρ να κλέβει την παράσταση με το υπέροχο χτένισμα που λάνσαρε το βράδυ στο κόκκινο χαλί. Διαβάστε εδώ την γνώμη του flix για την ταινία και τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου και δείτε τους πιο κάτω από το photocall και το κόκκινο χαλί.

01

01

01

01

01

01

01

Ο Τζέιμς Φράνκο είναι πάντα φωτογενής κι αναμφίβολα αγαπητός στους Γάλους. Και τις νεαρές Γαλλίδες. Στην προβολή του «As I Lay Dying» τα κοριτσόπουλα είχαν κάνει ουρά από νωρίς προκειμένου να αγγίζουν ή έστω να δουν τον αγαπημένο τους σταρ. Πολλά από όσα κατάφεραν να μπουν τελικά στην αίθουσα, έφυγαν επίσης νωρίς,αφού το φιλμ του Φράνκο είναι από εκείνα που θέλουν να ενισχύσουν την εικόνα του ως σοβαρού καλλιτέχνη, κι όχι από αυτά που αρέσουν στην μεγάλη μάζα των φαν του. Διαβάστε τη γνώμη του flix για το φιλμ.

01

01

01

01

Στις λιγότερο glamorous μα όχι λιγότερο σημαντικές στιγμές του Φεστιβάλ, το «Omar» του Χανί Αμπού Ασάντ κέρδισε ένα θερμό χειροκρότημα στο Un Certain Regard και θερμά μπράβο καθώς οι πρωταγωνιστές και ο σκηνοθέτης εγκατέλειπαν την αίθουσα. Η νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Paradise Now» μπορεί να μην είναι βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία, αλλά σύμφωνα με τον Ασάντ, η ρίζα της φύτρωσε σε κάτι που ένας γνωστός του του διηγήθηκε και που είχε συμβεί πραγματικά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του flix για την ταινία.

01

01

Ο Τακάσι Μίκε έδωσε λίγο από αέρα multiplex στο Palais du Festival με το «Shiled of Straw», μια περιπέτεια που στοχεύει στο ευρύ κοινό και που μοιάζει έτοιμη για το αμερικάνικο ρημέικ της. Μπορεί η επιλογή της για το διαγωνιστικό τμήμα να έμοιαζε λίγο παράταιρη, αλλά ο ίδιος στη συνέντευξη τύπου δήλωνε ότι κάνει πάντα τις ταινίες που θέλει και πως και αυτή είναι μια πολύ «προσωπική» ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του flix για το φιλμ.

01

01

Το βράδυ τέλος, ο Πάολο Σορεντίνο μας αποκάλυψε την «Μεγάλη Ομορφιά» του, μια εξαιρετικά φιλόδοξη ταινία για το αβάσταχτο βάρος της ελαφρότητας και δίχασε την αίθουσα. Ο Τόνι Σερβίλο πάντως είναι εξαιρετικός στον ρόλο του γερασμένου κοσμικού συγγραφέα κι ένας από τους σοβαρούς υποψήφιους για το βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του flix.

Στιγμιότυπα:

01O Κλάιβ Οουεν και η Ζόι Σαλντάνα στο πάρτι της Weinstein Company, που έγινε με τη χορηγία της Chopard

01O Τιμ Μπάρτον στο πάρτι της Weinstein Company, που έγινε με τη χορηγία της Chopard

01Η Εμανουέλ Ριβά στην προβολή της αποκατεστημένης κόπιας του «Χιροσίμα Αγάπη μου»

01Η Μίλα Γιόβοβιτς

01H υπέροχη Μαριόν κοτιγιάρ με εξίσου υπέροχα κοσμήμα από την Green Carpet Collection της Chopard

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.

Tags: cannes 2013