Buzz

Και Prince και Lady Gaga στο «The Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν;

στα 10

Είναι λίγο παραπάνω από μια φήμη, αλλά μοιάζει απόλυτα ταιριαστό στην πληθωρική αισθητική και το πάθος του σκηνοθέτη – κι έπειτα, ας το ονειρευτούμε για λίγο και βλέπουμε!

Και Prince και Lady Gaga στο «The Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν;

Το είπε η Αντελεϊντ Κλέμενς (η πρωταγωνίστρια του «Silent Hill Revelation» και του «Parade’s End», που κρατά το ρόλο της Κάθριν, της αδελφής της Μερτλ, στο «The Great Gatsby» του Μπαζ Λούρμαν), σε συνέντευξή της στο Playlist. Είτε της ξέφυγε, είτε ήταν προσχεδιασμένο, έκανε τα κεφάλια των fans να στριφογυρίζουν πιο δυνατά κι από τα μουσικοχορευτικά νούμερα της ταινίας!

Είπε η ηθοποιός: «Υπάρχουν κάποια νέα μουσικά κομμάτια που θα προστεθούν στην ταινία… Κάποιοι τεράστιοι καλλιτέχνες προσέγγισαν τον Μπαζ και γράφουν τραγούδια για την ταινία και δε νομίζω ότι η Warner θ’ απορρίψει τον Prince και τη Lady Gaga όταν της χτυπούν την πόρτα! Δεν είμαι σίγουρη αν έπρεπε να το πω αυτό…»

Αντελεϊντ Κλέμενς, τι κι αν σε μαλώσει η παραγωγή; Η είδηση έχει πια κάνει το γύρο των media, κυρίως επειδή η επιλογή αυτών των ονομάτων μοιάζει τόσο ταιριαστή με τον αισθητικό μελοδραματισμό του Μπαζ Λούρμαν και την έμφαση που δίνει στη μουσική των ταινιών του, όπως στο «Romeo + Juliet» και, φυσικά, το «Moulin Rouge».

Ο Prince έχει γράψει ή δανείσει πολλές φορές τραγούδια σε ταινίες, είχε κερδίσει τα εύσημα για τη συνεργασία του με τον Τιμ Μπάρτον στο «Batman» το 1989, με πιο πρόσφατη κινηματογραφική δουλειά το 2006, που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το «Song of the Heart» στο «Happy Feet». Αλλωστε, ο Μπαζ Λούρμαν είχε χρησιμοποιήσει και το «When Doves Cry» στο «Romeo + Juliet». Αντίθετα, η Lady Gaga δεν έχει, ως τώρα, γράψει πρωτότυπη μουσική για ταινία.

Το «The Great Gatsby» πρόσφατα ανέβαλλε την έξοδό του στους κινηματογράφους για το καλοκαίρι του 2013, βγαίνοντας έτσι από την οσκαρική κούρσα όπου πιθανότατα θα μάζευε όλα τα εικαστικά και τεχνικά βραβεία, για κοστούμια, σκηνικά κτλ.

Διαβάστε και δείτε τα πάντα για το «The Great Gatsby» εδώ.