Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του 75ου Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Ανακοινώθηκε η επιτροπή που θα αποφασίσει για τον φετινό Χρυσό Φοίνικα, με Πρόεδρο τον Βενσάν Λαντόν, νικητή του βραβείου ερμηνείας το 2015 στο Φεστιβάλ για το «Νόμο της Αγοράς» του Στεφάν Μπριζέ.

Flix Team
Αυτή είναι η κριτική επιτροπή του 75ου Φεστιβάλ Καννών

_Είναι μεγάλη τιμή και πηγή υπερηφάνειας να μου ανατίθεται, εν μέσω της αναταραχής όλων των γεγονότων που διανύουμε στον κόσμο, το υπέροχο, βαρύ καθήκον της προεδρίας της κριτικής επιτροπής του 75ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Με την κριτική επιτροπή μου, θα προσπαθήσουμε να φροντίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ταινίες του μέλλοντος, οι οποίες κουβαλούν όλες την ίδια μυστική ελπίδα θάρρους, πίστης και ελευθερίας, με αποστολή να συγκινήσουμε τον μεγαλύτερο αριθμό γυναικών και ανδρών μιλώντας σε αυτούς μέσα από κοινές πληγές και χαρές. Ο πολιτισμός βοηθά την ανθρώπινη ψυχή να ανυψωθεί και να ελπίζει για το αύριο.

Με αυτή τη δήλωση, ο Βενσάν Λαντόν αναλαμβάνει το ρόλο του Προέδρου της κριτικής επιτροπής του Διαγωνιστικού Τμήματος του 75ου Φεστιβάλ Καννών, ένα χρόνο μετά την περσινή πρωταγωνιστική του συμμετοχή στο «Titane» της Ζουλιά Ντικουρνό που κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα.

Μαζί του θα είναι στην επιτροπή και θα αποφασίσουν σε ποια από τις ταινίες του Διαγωνιστικού Τμήματος θα πάει ο Χρυσός Φοίνικας και τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ η Ρεμπέκα Χολ, ο Ασγκάρ Φαρχαντί, ο Λατζ Λι, ο Χοακίμ Τρίερ, η Ντιπίκα Παντουκόνε, η Νούμι Ραπάς, η Γιασμίν Τρίνκα και ο Τζεφ Νίκολς.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμια πρεμιέρα για το «Dodo» του Πάνου Χ. Κούτρα στο 75ο Φεστιβάλ Καννών