Buzz

Αυτή είναι η αγαπημένη ταινία του Τζο Μπάιντεν. Το λες και ταιριαστό...

στα 10

Ο 46ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αγαπά το κλασικό.

Αυτή είναι η αγαπημένη ταινία του Τζο Μπάιντεν. Το λες και ταιριαστό...

Η αγαπημένη ταινία του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο «Πολίτης Κέιν» - καθόλου παράξενο, όχι απλώς γιατί το αριστούργημα του Ορσον Γουελς είναι μια ασφαλής επιλογή για όποιον ερωτάται, αλλά και γιατί ο παραλληλισμός της έμπνευσης της ταινίας, του Γουίλιαμ Ράντολφ Χερστ, με τον έως πρότινος μεγαλοεπιχειρηματία είναι προφανής.

Διαβάστε ακόμη: Το Χόλιγουντ πανηγυρίζει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως 46ου Προέδρου των ΗΠΑ

Από την άλλη πλευρά, ο νεοεκλεγμένος, 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, που θα ορκιστεί τον Ιανουάριο, δηλώνει πως η αγαπημένη δική του ταινία είναι «Οι Δρόμοι της Φωτιάς», του Χιου Χάντσον: στιβαρή, αγωνιστική και... εποχής. Εδώ όσα γράφαμε για την ταινία με αφορμή τους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες:

chariots of fire 607

Οι Δρόμοι της Φωτιάς (Chariots of Fire) του Χιου Χάντσον (1981)

Βασισμένοι στην αληθινή ιστορία των βρετανών δρομέων Ερικ Λίντελ και Χάρολντ Εϊμπραχαμς που εκπροσώπησαν την Μ. Βρετανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1924 στο Παρίσι, οι «Δρόμοι της Φωτιάς» τερμάτισαν το 1981 πρώτοι, συμμετέχοντας στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας επτά υποψηφίοτητες για Οσκαρ και φεύγοντας από την τελετή με τέσσερα, ανάμεσα τους και αυτό της καλύτερης ταινίας. Και έτσι, από ένα αξιοπρεπές δράμα εποχής που ήταν, ανέβηκαν κλίμακα ως μια από τις πιο πετυχημένες βρετανικές ταινίες όλων των εποχών, χρωστώντας τουλάχιστον τη μισή επιτυχία τους στο αναχρονιστικό βραβευμένο με Οσκαρ ηλεκτρονικό soundtrack του Βαγγέλη Παπαθανασίου που έκτοτε ντύνει ακούραστα οπτικό υλικό αθλητικών διοργανώσεων σε slow-motion.