Buzz

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ψηφίζει το Τop 5 των αγαπημένων ταινιών του

στα 10

Το κινηματογραφικό site Rotten Tomatoes ζήτησε από τον Χαβιέ Μπαρδέμ να ψηφίσει τις 5 πιο αγαπημένες του ταινίες. Δείτε τι διάλεξε...

Ο Χαβιέ Μπαρδέμ ψηφίζει το Τop 5 των αγαπημένων ταινιών του

O Xαβιέ Μπαρδέμ αυτή την εποχή συμπρωταγωνιστεί με τον Σον Πεν στο αστυνομικό θρίλερ «Σε Θέση Βολής» του Πιερ Μορέλ. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κινηματογραφικό site Rotten Tomatoes για την προώθηση της ταινίας, ο Ισπανός οσκαρικός ηθοποιός επέλεξε και το προσωπικό του Top 5 αγαπημένων ταινιών - εξηγώντας φυσικά το γιατί. Αν παρατηρήσετε, οι περισσότερες βασίζονται σε δυνατές ανδρικές ερμηνείες. Στον Μπαρδέμ κρύβεται λίγος Πατσίνο, λίγος Ντε Νίρο και λίγος Νίκολσον. Και μία στάλα παιδικής μαγείας.

Διαβάστε ακόμη: H Πενέλοπε Κρουζ και ο Χαβιέ Μπαρδέμ σε «μαύρη λίστα» για τις δηλώσεις τους κατά του Ισραήλ

Ο Νονός 2 (1974) του Φράνσις Φορντ Κόπολα

THE GODFATHER PART II 607

Είναι μία από τις ταινίες που όλα δουλεύουν σωστά. Ολα. Επίσης, από μικρό παιδί είμαι τεράστιος, τεράστιος, θαυμαστής του κύριου Πατσίνο. Θεωρώ ότι αυτή, μαζί με το «Dog Day Afternoon» ίσως, είναι η καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του. Εχει κάτι αυτή η ταινία που σε μεταφέρει - σε μία άλλη εποχή, σ' ένα μέρος μέσα σου.

Ο Ελαφοκυνηγός (1978) του Μάικλ Τσιμίνο

the deer hunter 607

Κι εδώ: πώς να μην χαζέψεις με τις ερμηνείες; Ολες τις ερμηνείες. Είναι μία ταινία που έχω χάσει το μέτρημα στο πόσες φορές την έχω δει. Ξεκίνησα όταν ήμουν 14 χρονών και είμαι 46 - και τη βλέπω τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο. Ισως δεν σας εκπλήσσει ότι αγαπώ τις μεγάλες, στιβαρές, δραματικές ταινίες.

Η Φωλιά του Κούκου (1975) του Μίλος Φόρμαν

ONE FLEW OVER THE CUCKOO'S NEST 607

Να, για παράδειγμα - άλλη μία κωμωδία (γελάει). Επίσης εξαιρετικές, συγκλονιστικές ερμηνείες. Κι ένα θέμα που σε πιάνει από το στομάχι. Είχα την τύχη να συνεργαστώ με τον κύριο Φόρμαν («Goya's Ghosts») και να διαπιστώσω πόσο εξαιρετικός σκηνοθέτης είναι - αλλά και άνθρωπος. Είναι υπέροχη παρέα - έχει χιούμορ και δεν παίρνει καθόλου τον εαυτό του στα σοβαρά. Κι αυτό, σε συνδυασμό με το μεγάλο ταλέντο του, είναι σπάνιο χάρισμα. Την πρώτη μέρα γυρισμάτων, στο πρώτο πλάνο σταματά τη λήψη και μου φωνάζει «cut cut, μα τι κάνεις; Θα μου καταστρέψεις την ταινία!». Πάγωσα κι αυτός άρχισε να γελάει. «Σε πειράζω, πάμε πάλι». Νόμιζα ότι ο Μίλος Φόρμαν θα με απολύσει την πρώτη μέρα...

Bienvenido Mister Marshall (1953) του Λουί Γκαρσία Μπερλάνγκα

Welcome Mr Marshall 607

Μία πολιτική σάτιρα που έγραψε ο θείος μου (Χουάν Αντόνιο Μπαρδέμ) και σκηνοθέτησε ο Μπερλάνγκα. Πρόκειται για ένα αριστούργημα που περιγράφει τη δικτατορία του Φράνκο στην Ισπανία όπως ακριβώς πρέπει. Με αφορμή την επίσκεψη μίας επιτροπής της αμερικανικής κυβέρνησης σε μία ισπανική κομώπολη έρχονται τα πάνω κάτω. Και η ταινία καταφέρνει να αποτυπώσει όλη την ατμόσφαιρα του παραλογισμού της δικτατορίας του Φράνκο.

Ε.Τ. Ο Εξωγήινος (1982) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

E.T. 607

Και μία πέμπτη τώρα ε; Δε θα είχε πλάκα να σας έλεγα μια πορνοταινία; Θα άξιζε τον κόπο μόνο και μόνο για να ψάξετε να τη βρείτε. Λοιπόν, για να σκεφτώ. Ω Θεέ μου, φυσικά κι ο «Εξωγήινος»! Εννοείται! Την έχω δει 25 φορές σε αίθουσα. Πρέπει κανονικά να πάρω τηλέφωνο τον Σπίλμπεργκ και να μου δώσει ένα μερίδιο από τα κέρδη. Οταν ήμουν 12, 13 ετών πήγα και την είδα 25 φορές. Τις περισσότερες μόνος. Αλλες έπαιρνα μαζί μου όσους ήξερα - συγγενείς ή φίλους. Θυμάμαι μία μέρα που πήγα και στις 3 παραστάσεις - σερί. Μπήκα είδα την απογευματινή, βγήκα, ξαναμπήκα, βγήκα, ξαναμπήκα. Είναι μία ταινία που με επιστρέφει πίσω σ' αυτό το συναισθηματικό πόνο της προεφηβείας. Του να είσαι 12 χρόνων. Είναι ένα αριστούργημα. Ανυπομονώ να τη δείξω στα παιδιά μου.

Διαβάστε ακόμα: